ASE și OMV Petrom au inaugurat un amfiteatru dotat cu tehnologii de ultimă generație

OMV Petrom a sprijinit Academia de Studii Economice din București (ASE) pentru modernizarea amfiteatrului de curs „Grigore Moisil”, aflat în clădirea din Calea Dorobanților, astfel încât studenții să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu. Lucrările de modernizare au vizat înlocuirea instalațiilor electrice și de iluminat, instalarea unor sisteme de proiecție și de videoconferință de ultimă generație și schimbarea mobilierului.

Amfiteatrul a fost inaugurat azi, în cadrul unui eveniment la care au participat Alina Popa, General Manager OMV Petrom Global Solutions și prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector al ASE. Circa 1.000 de studenți ASE vor beneficia semestrial de noua sală de curs începând cu acest an universitar (2017-2018).

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, referitor la proiectele companiei în domeniul educației: ”Consider că educația ar trebui să fie o prioritate națională. Mediul de afaceri ar trebui să lucreze împreună cu cel academic și cel guvernamental pentru a transforma sistemul de educație într-un factor de creștere a competitivității României. Mă bucur că OMV Petrom poate da un exemplu în acest sens. Parteneriatul nostru cu ASE nu se limitează la modernizarea infrastructurii de studiu, ci face parte dintr-o viziune mai largă care include contactul direct al studenților cu realitățile lumii economice și organizaționale, prin participarea angajaților companiei la seminarii și workshopuri.”

Alina Popa, General Manager OMV Petrom Global Solutions: ”Modernizarea amfiteatrului este doar una din direcțiile de colaborare dintre ASE și OMV Petrom. În 2017, OMV Petrom a devenit partener în cadrul unui nou program de masterat, în Business Services. În cadrul acestui parteneriat, OMV Petrom a sprijinit ASE pentru dotarea cu licențe SAP, iar angajații companiei participă la cursuri și seminarii pentru a le oferi studenților și abilități practice. În viitor, colaborarea va continua cu o serie de sesiuni cu studenții ASE, în care reprezentanții OMV Petrom vor împărtăși din experiența și așteptările mediului de afaceri, pe teme variind de la inovație, la etica în afaceri.”

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector ASE: “Amenajarea Amfiteatrului „Grigore Moisil” este un prim pas substanțial în cadrul parteneriatului strategic dintre Academia de Studii Economice din București și OMV Petrom. Este șansa pe care OMV Petrom o acordă generațiilor viitoare de studenți și cadre didactice de a-și desfășura activitatea într-un spațiu dotat în conformitate cu standardele de top din lume. Mulțumim OMV Petrom pentru susținerea performanței și excelenței în Academia de Studii Economice din București”.

Amfiteatrul „Grigore Moisil” are o capacitate de 137 de locuri și este folosit ca sală de curs de către studenții din mai multe facultăți din cadrul ASE. În cadrul proiectului, amfiteatrul a fost dotat cu echipamente de proiecție video, amplificare sunet, filmare a cursurilor și video-conferință, dar și cu un sistem inteligent de iluminat, eficient energetic, care se poate programa după specificul activităților din sală. Băncile vechi, instalate odată cu inaugurarea clădirii, în 1969, au fost înlocuite cu unele noi, realizate cu materiale pe bază de nanotehnologii. Acestea asigură o durată de viață ridicată, au capacități de auto-reparare și proprietăți anti-reflexie și antibacteriene. De asemenea, fiecare bancă a fost dotată cu prize proprii. Valoarea proiectului s-a ridicat la 160.000 de euro.

OMV Petrom, prin OMV Petrom Global Solutions, este unul dintre cei mai mari angajatori în domeniul servicii pentru afaceri. Global Solutions furnizează servicii integrate financiare, IT și de servicii pentru afaceri pentru întreg grupul OMV, având peste 1.000 de salariați în România, la sfârșitul lui 2017.

 

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV și Petrom.