Primul Community Manager al unui hub ales prin vot democratic

Nod makerspace a organizat primele alegeri pentru poziția de Community Manager – un rol esențial într-o comunitate de co-working ce numără peste 80 de membri activi. Noul Community Manager este Bobby Maltezeanu, un maker ce se află la Nod de când makerspace-ul era încă un șantier.

Campania electorală a durat trei săptămâni, timp în care membrii Nod au putut să propună candidați pentru poziția mult râvnită. După nominalizări, patru membri au acceptat provocarea și au creat propriile campanii în care și-au promovat propunerile pentru comunitate: de la facilități noi precum fructe și legume disponibile pentru membrii la sugestii de noi evenimente – petreceri tip DJ practice, cluburi de carte sau dezbateri pe subiecte antreprenoriale.

Totul a culminat cu o dezbatere electorală în care cei din comunitate au putut să afle ce și-au propus candidații să facă în privința nevoilor și oportunităților de dezvoltare ale comunității.

Ales cu 44 de voturi din 81, Bobby Maltezeanu are 30 de ani și face parte din comunitatea Nod de la începuturile sale. Cu un background în arhitectură, este co-fondator incubator107, iar în momentul de față lucrează la propriul business, iurta călătoare, prin care construiește iurte la comandă.

***

Nod Makerspace este un spațiu creativ de lucru care oferă acces pe bază de membership la spațiu, la comunitate și know-how, la o gamă largă de unelte și echipamente pentru fabricație digitală și prototipare rapidă. Este primul centru comunitar creativ de dimensiuni mari din România care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative. Proiectul urmărește să sprijine proiectele membrilor săi: oricine are o idee, vrea sa pună la punct o invenție sau să construiască un prototip, găsește la Nod unelte și echipamente speciale, greu accesibile pe cont propriu (laser engraving & cutting, 3D printing, CNC router, plotter, cuptor de ceramică, echipamente de prelucrare a lemnului și a metalului), precum și o comunitate de oameni cu experiență și entuziasm.