logo-IAA_30-1

Inițiativele cetățenești vor avea o secțiune dedicată în cadrul Galei Societății Civile

Gala Societății Civile (GSC) deschide perioada înscrierilor, 5 martie – 29 martie 2018, cu noutăți în categoriile competiției ce permit pentru prima dată persoanelor fizice și grupurilor de inițiativă, dar și campaniilor de comunicare să fie încadrate în secțiuni dedicate, Inițiative cetățenești și, respectiv, Campanii de comunicare pe teme sociale.

În secțiunea Inițiative cetățenești vor fi centralizate toate proiectele înscrise în competiție, în secțiunile tradiționale pe domenii, ce aparțin grupurilor de inițiativă (constituite informal) sau persoanelor fizice. Această secțiune a fost introdusă pentru a evidenția, în raport cu proiectele și programele înscrise în competiție de către ONG-uri, fiecare inițiativă a unei persoane sau a unui grup de persoane pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate.

În premieră, după cele 15 ediții ale Galei Societății Civile, în competiție se pot înscrie și reprezentanți ai sectorului public sau privat. Campanii de comunicare pe teme sociale este singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG, grup de inițiativă sau persoană fizică. Sunt acceptate înscrieri din partea agențiilor de comunicare, companiilor, dar și din partea instituțiilor publice.

Această secțiune a fost introdusă pentru a servi drept exemplu sectorului asociativ privind necesitatea de acorda un rol mai mare și mai important campaniilor de comunicare, de cele mai multe ori vitale pentru impactul proiectelor pe care le implementează.

Tot o premieră a ediției a XVI-a a competiției Gala Societății Civile este acordarea celor două premii speciale: cel dedicat Organizației New Entry în sector și cel pentru Inovație. Pentru a candida la Premiul Special Organizația New Entry trebuie să fi fost înființată legal de cel mult 3 ani (cel mai devreme în ianuarie 2015) și, desigur, organizația să înscrie cel puțin un proiect în competiția GSC 2018. Cât despre Premiul Special pentru Inovație, proiectul care reflectă originalitate în soluțiile propuse la problemele și nevoile identificate și în modul de abordare a acestora va fi premiat de către un juriu dedicat.

Anul acesta participanții se pot înscrie în competiție în perioada 5 – 29 martie.
Înscrierea în competiție se face exclusiv online, accesând site-ul competiție și completând formularul de înscriere. Pentru mai multe detalii despre înscrierea proiectelor în competiție consultați Regulamentul de participare, Ghidul de înscriere și descrierea secțiunilor disponibile pe site.

Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2018, vizitați site-ul: http://www.galasocietatiicivile.ro