Jovan Radosavljevic a fost numit Director General al Coca-Cola HBC România

Jovan Radosavljevic a fost numit Director General al Coca-Cola HBC România, iar Jaak Mikkel devine Director General al Coca-Cola HBC Polonia. Jovan Radosavljevic și-a început cariera la Coca-Cola HBC în urmă cu mai bine de 16 ani în echipa de vânzări din Serbia. Începând cu anul 1998, el a deținut numeroase poziții în companie, până în 2009, când a devenit director de vânzări al Coca-Cola HBC Serbia, extinzându-și apoi responsabilitățile în Muntenegru, în 2010 și în Kosovo, în 2011.

Este un bun cunoscător al pieței românești, datorită celor aproape trei ani petrecuți aici în calitate de director comercial, perioadă în care a contribuit substanțial, alături de echipa pe care a condus-o, la redefinirea strategiei comerciale a Coca-Cola HBC România.

În prezent, Jovan Radosavljevic conduce o echipă de 370 de oameni în Pivara Skopje, funcție din care a urmărit un obiectiv foarte clar: dezvoltarea unei strategii de creștere eficiente pe termen lung a companiei, care a avut ca rezultat atingerea unor volume și venituri record. Cel mai important, el se definește ca un om de echipă, încurajând colaborarea între toți membrii echipei sale și fiind foarte preocupat de promovarea și dezvoltarea oamenilor.

Jaak Mikkel s-a alăturat Coca-Cola HBC în urmă cu 10 ani, în calitate de director de vânzări în organizația țărilor baltice. În 2012, a fost promovat în funcția de director general al Pivara Skopje unde, alături de echipa sa, a atins cel mai mare volum de băuturi răcoritoare vândut, până atunci, în istoria companiei, atât o creștere istorică a cotei de piață în această categorie, cât și în cea a berilor. În ultimii patru ani, Jaak Mikkel a ocupat funcția de director general al Coca-Cola HBC România. În mandatul său, business-ul a atins unele dintre cele mai mari volume și venituri din istoria de 26 de ani, au fost introduse noi categorii de băuturi în portofoliu și a fost consolidată poziția de lider al industriei băuturilor din România. Prioritatea sa absolută a constituit-o  dezvoltarea echipei, profesioniștii români fiind apreciați în multe țări ale Grupului Coca-Cola HBC.

Jovan Radosavljevic: Am primit cu bucurie acest nou mandat în România. Este o onoare pentru mine să fiu directorul general al Coca-Cola HBC România, una dintre cele mai importante țări din Grup. Aștept cu nerăbdare această nouă provocare profesională pentru a continua dezvoltarea companiei, alături de toți colegii mei. Știu cât de implicată și profesionistă este întreaga echipă din România și sunt convins că în următoarea perioadă vom reuși să identificam și să implementăm noi oportunități de creștere. Familia mea și cu mine ne amintim cu drag de perioada precedentă în care am locuit în frumoasa și primitoarea Românie, așa că suntem încântați să ne întoarcem!

Jaak Mikkel: Romania este o țară pe care o voi prețui și care va rămâne mereu aproape de inima mea, prin  peisajele spectaculoase, precum cele din Țara Dornelor sau Transfăgărășan, dar, cel mai mult, prin oameni, pe care îi iubesc – colegii mei excepționali, calzi și hotărâți sau mulți alți români pe care i-am întâlnit, mereu cu zâmbetul pe buze și cu o energie bună. Business-ul nostru din România a crescut semnificativ trei ani la rând – acesta este rezultatul spiritului nostru inovator, al energiei noastre, precum și punerii cerintelor clienților și consumatorilor pe primul loc. Sunt foarte mândru de cele realizate și vreau să profit de această ocazie pentru a-mi arăta recunoștința și admirația sinceră pentru întreaga mea echipă din România!

Jaak Mikkel
Jaak Mikkel, Director General Coca-Cola HBC Polonia

 

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, cu vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă și are operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil, astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător,contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi în Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă in FTSE4Good Index. Coca-Cola HBC este listată la Bursa de Valori din Londra (LSE: CCH), iar acțiunile sale sunt listate la Bursa din Atena (ATHEX: EEE). Pentru mai multe informații, vizitați www.coca-colahellenic.com. Mai multe informaţii despre Coca-Cola HBC România pot fi găsite pe site-ul  www.coca-colahellenic.ro.