Pentru al 14-lea an consecutiv, The Alternative School anunta selectia pentru Roger Hatchuel Academy

Studenti de la facultati cu focus pe disciplinele comunicarii sunt invitati sa participe la cea de-a 14-a editie a selectiei pentru Roger Hatchuel Academy. Acesta este un prestigios accelerator de cariera pentru tinerii cu varste intre 18 si 23 de ani. Un numar de aproximativ 30 de studenti de nationalitati diferite se reunesc la Cannes Lions, dupa ce, in prealabil, au castigat competitiile locale din tarile de origine.

Pe toata durata Cannes Lions, cel mai prestigios festival de gandire creativa la nivel global, ei au sansa sa se intalneasca cu creativi, comunicatori si clienti care deseneaza trendurile in creativitatea globala, sa le puna intrebari si sa rezolve impecabil briefuri la workshopurile adhoc, pe care acestia le pot genera in intalnirile cu cei admisi in academie.

Pentru a reusi calificarea la Cannes, competitorii romani vor trebui sa posteze pe profilul personal de facebook rezolvarea briefului de concurs si sa trimita link-ul pentru evaluarea solutiei la win@canneslions.ro pana la data de 24 aprilie.

Castigatorul va fi anuntat la finele lunii aprilie in social media si in presa.

Primul rand de evaluari va fi realizat de veterani ai The Alternative School  care s-au calificat pentru Roger Hatchuel de-a lungul anilor si care au astazi cariere remarcabile.
Din juriul 2018 fac parte Anca Ifrim – art director, Heist Industries si trainer in limbaje vizuale la The Alternative School, Ioana Halunga, UX consultant pentru clienti din Elvetia, Singapore, Franta si Middle East, Mara Cristina – Brand manager, MiniPrix si antrenor de gandire creativa la Lauder School.

Cei 4 finalisti desemnati de jurati vor intra in runda finala de evaluare – interviu cu Teodora Migdalovici, fondatorul The Alternative School si ambasador Cannes Lions in Romania. Castigatorul va reprezenta Romania la Roger Hatchuel Academy, avand, de asemenea, acces la toata experienta de studiu oferita de Cannes Lions.

Brieful competitiei consta in realizarea unei propuneri de campanie pentru schimbarea perceptiei despre reputatia romancelor in media internationala, incepand cu industriile creative.

Livrabile: definirea problemei: insight – 100 de semne, explicarea strategiei – 300 semne, modul si algoritmii folositi pentru a creste vizibilitatea proiectului in spatiul digital – 300 de semne, rezultatul asteptat – 100 semne.
Dincolo de rezolvarea in scris, propunerea trebuie sa contina 3 solutii vizuale (un cover de facebook si alte doua solutii, la alegere, pentru declinari in mediile pe care competitorii le considera adecvate in deplierea strategiei lor)
Conditie: ideile trebuie sa fie declinate folosind tehnologii care nu existau sau erau in faza incipienta in urma cu 5 ani.

Important:
*Competitia e individuala.
*Varsta participantilor – 18-23 de ani
*Fosti studenti la The Alternative School care s-au calificat pentru editiile anterioare ale Cannes Lions nu mai pot participa la selectia din 2018, pentru a da sanse si altor generatii sa experimenteze festivalul.
*The Alternative School va acoperi costurile associate competitiei, prezentei la Cannes si biletului de avion, restul cheltuielilor de transport si masa vor fi responsabilitatea studentului.