Studenții români s-au remarcat la competiția internațională CEO Challenge organizată de P&G

11 studenți români au participat în competiția internațională “CEO Challenge 2018” organizată de P&G. Echipa câștigătoare, din care fac parte Ioana Maria Mihai din România, Adriana Pogolsa din Republica Moldova și Jason Psarrakis din Grecia, va reprezenta regiunea sud-est europeană în următoarea rundă a competiției CEO Challenge, care se desfășoară la Roma.

Organizată la București pentru nouă piețe din Europa de Sud-Est, respectiv Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Moldova, Muntenegru, România și Serbia, competiția a pus studenții în situația de a-și asuma rolul de Chief Executive Officer pentru un scenariu de afaceri din viața reală, propus de P&G. Provocarea a constat în dezvoltarea unei strategiii pentru brandul Head&Shoulders, cu scopul de a crește vânzările cu 10% în următorii cinci ani, cu un buget maxim de 20% obținut din creșterea vânzărilor.

În urma prezentărilor, juriul format din angajați ai P&G a ales echipa câștigătoare pentru următoarea rundă a CEO Challenge, care va avea șansa de a călători la Roma și de a concura cu tinerii din întreaga Europă. Câștigătorii următoarei faze vor merge în Panama pentru a reprezenta Europa în competiția globală.

A fost o provocare, dar am reușit. Am împărțit rolurile de la bun început. Colegii mei s-a ocupat de partea cu cifre, în timp ce eu am putut să mă concentrez asupra abordării creative”, a declarat Adriana, studenta din Republica Moldova, care face parte din echipa câștigătoare ce va merge la următoarea fază a concursului, și care în prezent își desfășoară studiile de masterat la Universitatea din Iași.

“Cea mai grea parte a concursului a fost să integrăm strategia și să punem toate opiniile împreună”, a adăugat Dragoș, student la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor.

Aflată la cea de-a treia ediție, competiția CEO Challenge este deschisă studenților din întreaga Europă care demonstrează entuziasmul și sunt dispuși să învețe. Această inițiativă își propune să-i ajute să-și dezvolte noi abilități și să asimileze cunoștințe, având în același timp ocazia să își testeze creativitatea și capacitatea analitică. Fiecare echipă din competiție este formată din studenți care provin din țări diferite, pentru a promova cooperarea într-un mediu multicultural și între oameni din medii diferite. Elementul de noutate la această ediție este că, pentru prima dată, competiția se derulează la nivel global. Câștigătorii de la finala europeană de la Roma vor merge în Panama City pentru finala globală, iar câștigătorii acesteia vor vizita sediul companiei din Cincinnati (SUA), ocazie cu care vor participa și la Conferința P&G Signal.

Studenții care au participat la concursul din acest an au menționat că această experiență i-a ajutat să-și îmbogățească cunoștințele, le-a dat ocazia să vadă cum se lucrează într-o companie precum P&G și cum pot să transforme o idee într-un plan de afaceri care să poată fi aplicat în realitate. Acesta este, de fapt, cel mai mare premiu pe care CEO Challenge il oferă. P&G sprijină activ dezvoltarea personală și profesională a tinerilor prin accesul la conferințe interactive, cursuri de instruire inovatoare dezvoltate pentru angajați.

 

P&G deservește clienți din întreaga lume având unul dintre cele mai puternice portofolii de mărci importante, de calitate şi de încredere, precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®. Comunitatea P&G cuprinde operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vizitați http://www.pg.com pentru ultimele știri și informații despre P&G și mărcile sale.