Blue Ocean Strategy Simulation, cel mai inovator exerciţiu de simulare de strategie de business din lume, va avea loc în 30-31 martie, la IAA House

Blue Ocean Strategy Simulation (BOSS) este un instrument interactiv de simulare de strategie de business, care se desfăşoară în două zile (30-31 martie), la sediul IAA România.

Exerciţiul este folosit în cele mai bune şcoli de business din lume, printre care Stanford, London Business School, IESE sau Insead. Participanţii vor descoperi metode, concepte şi instrumente care le vor permite ca, într-un context de piaţă dur, să identifice oportunităţi de dezvoltare pentru compania lor şi să-şi lase în urmă competiţia.

Blue Ocean Strategy Simulation a fost construit de către StratX (autor al Markstrat, BrandPro, MixPro si Markops), unul dintre experţii mondiali în simulări de business, împreună cu autorii cărţii Blue Ocean Strategy (BOS), carte vândută într-un număr de peste 3.6 milioane de exemplare. După ce a fost tradusă în 44 de limbi şi a devenit „Best Business / Economic Book” în USA, UK, Germania, Japonia, Israel, China, Italia, Coreea şi Scandinavia, noul instrument este disponibil în România prin intermediul celei mai bune metode de învățare de astăzi din lume: simularea de business.

Seminarul se adresează în special către top management, precum şi antreprenorilor din absolut orice industrie si este ținut de Eusediu Margasoiu, Managing Partner The Network, în colaborare cu Şcoala IAA de Marketing şi Comunicare.

În cadrul acestui seminar, participanţii lucrează pe grupe a câte 3 pana la 5 membri pentru o companie fictivă, dată de trainer, pentru care vor face o simulare de business pe 6-9 ani, în contexte de piaţă diferite. Simularea le permite să caute şi să găsească oportunităţi pentru dezvoltarea companiei, dar şi să-şi facă loc pe piaţă, creându-şi propriul „blue ocean”.

Iată ce ne povestesc participanți din edițiile anterioare

“BOS este tot ceea ce-şi poate dori un strateg în devenire! Personal, am participat la mai multe simulari, însă BOS mi-a oferit pentru prima dată o abordare 360 de 

grade prin perspectiva trecutului, prezentului şi viitorului. BOS este, înaninte de orice, foarte ancorat în realitate. Recomand acest exerciţiu pentru că este obligatoriu! În afară de lucrul în echipă, BOS oferă şansa să-ţi testezi capacitatea creativă, cea de influenţare şi cea decizională, asta printre altele. Mi-a oferit o altă perspectivă! M-a ajutat să-mi formez un nou reflex. De aplicat, fără doar şi poate…v-am spus că sunt foarte bine ancorate în realitate.” Sorin Blaga, Director General la Liebrecht and wooD Romania

Felix Tătaru, Președinte GMP Group și Chairman & World President IAA 

“Un ‚must do’ pentru orice antreprenor și oamenii cheie de lângă el. Simularea de business BOS este o lecție de viziune. Îți resetează felul în care faci business și cum te raportezi la tot ce faci. După ce o să-l faci, o să vrei să înoți numai în oceane albastre.  Depinde de fiecare cât ne ține…” 
Pentru înscrieri

Modulul este deschis pentru 20 de participanţi, iar înscrierea costă 595 de euro, plus TVA. Seminarul se va desfăşura pe parcursul a două zile – 30-31 martie, la IAA House, iar locurile disponibile se ocupă în ordinea înscrierii, până la data de 23 martie. Pentru două sau mai multe persoane din aceeaşi companie, se face o reducere de 5% din tariful de înscriere, iar pentru membrii IAA si RBL reducerea este de 10%. Reducerile nu se cumulează.

Participanţii trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză peste medie. Pentru înscriere, cei interesaţi trebuie să descarce formularul de aici şi să-l trimită, cel tarziu până la data de 23 martie la adresa de e-mail: eusediu.margasoiu@the-network.ro.

Înainte de seminar, participanţii vor avea de citit mai multe materiale din cartea Blue Ocean Strategy, pe care trainerul le va pune la dispoziţie.

Cartea poate fi achiziţionată de aici: https://www.amazon.co.uk/Blue-Ocean-Strategy-Expanded-Uncontested/dp/1625274491 sau în limba română: https://www.publica.ro/w-chan-kim-renee-mauborgne-strategia-oceanului-albastru.html

Extra info

Eusediu Margasoiu are o experienţă de peste 20 ani în strategie si marketing, dobândită în cadrul companiei Pepsi si in propria companie de management consulting, The Network. A absolvit cursurile unui EMBA la  Asebuss/University os Washington School of Business in  1999 şi are 15 ani de experienta in Pepsi din care ultimii 10 ca ca Director de Marketing pentru Romania si Republica Moldova.