Acasa – „actorul principal” in noua campanie integrata de comunicare a Grupului CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania lanseaza #eusuntAcasa, o noua campanie integrata de comunicare de brand care exploreaza universul necunoscut al casei, punand in lumina calitatea ei de membru important al familiei, cu suflet, emotii si o energie speciala care provine de la oamenii care locuiesc in ea.

Dezvoltarea brandului in cadrul acestui teritoriu de comunicare vine ca urmare a cunostintelor dobandite de-a lungul celor 13 ani de activitate a Grupului pe piata locala. Personificarea casei vine in contextul in care operatiunile companiei se concentreaza pe clientii si caminele lor, pentru a le aduce in atentie aceste spatii pentru care Grupul le furnizeaza energia necesara vietii de zi cu zi. Acasaeste acea zona in care brandul CEZ evolueaza si inoveaza prin produse personalizate de energie electrica si gaze naturale, inspirate de tendintele de consum ale momentului. #eusuntAcasa este o abordare fireasca, care continua sa umanizeze imaginea brandului si sa creasca legatura emotionala cu acesta, consolidand pozitionarea Grupului CEZ in Romania ca o companie „orientata catre clienti”.

Misiunea campaniei este aceea de a arata viata familiei vazuta din perspectiva casei, spatiu care traieste si impartaseste aceleasi emotii cu membrii familiei. #eusuntAcasa este sustinuta si de rezultatele studiului online „Ce inseamna Acasa pentru romani?” realizat de CEZ Romania pe platforma ivox.ro, pe un esantion de 1.102 de persoane din mediul urban si rural, reprezentative din punct de vedere statistic. Rezultatele cercetarii derulate in perioada 17-20 aprilie arata ca, desi aproape jumatate dintre respondenti petrec mai putin de opt (8) ore acasa (exceptand perioada somnului), pentru ei Acasaeste sinonim cu „familie”, „liniste” si „siguranta”.

„Daca in urma cu trei ani prima campanie de imagine CEZ punea in prim plan oamenii din cadrul companiei si munca lor de multe ori necunoscuta publicului larg, in noua campanie, “Energia vine de la oameni” si insufleteste poate cel mai apropiat si plin de emotii martor al vietii noastre de zi cu zi: Acasa. Acasa este un membru al fiecarei familii, Acasa are suflet, personalitate, amintiri si o energie pe care o simtim cu totii cand suntem…Acasa.” spune Alina Damaschin, Creative Leader Rogalski Damaschin PR.

„Angajamentul nostru de peste 13 ani pe piata locala demonstreaza ca “Energia vine de la oameni”. De data aceasta nu este vorba despre proiectele pe care le desfasuram pentru comunitate, ci despre insasi comunitatea. In acelasi timp, este vorba despre fiecare dintre familiile care au incredere in noi ca distribuitor si furnizor de energie electrica si gaze naturale, dar si despre importanta locului numit Acasa care, desi inseamna altceva pentru fiecare, ne incarca cu aceeasi energie”, a declarat Martin Zmelik, CEO CEZ Romania.

#eusuntAcasa este o campanie de comunicare integrata desfasurata la nivel national. Pe langa spoturile tv, in perioada urmatoare, utilizatorii de social media vor avea parte si de activari in spatiul online.

Campania a fost realizata de Rogalski Damaschin Public Relations impreuna cu echipa StudioSet, regizor Goran Mihailov.

 

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii – Distributie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Rogalski Damaschin Public Relations sustine ca este posibil ca prin comunicare intreaga comunitate sa evolueze, intr-o perioada in care consumatorii au asteptari din ce in ce mai mari de la branduri, companii si lideri. Misiunea agentiei este sa creeze un impact social si economic pozitiv, prin idei care inspira schimbarea in bine.