Expoziția World Press Photo 2018 se deschide la București pe 2 mai, la Muzeul Național de Artă al României

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, la București și în acest an. Expoziția este organizată de Fundația Eidos, Primăria Municipiului București prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei la București, împreună cu Muzeul Național de Artă, la sediul căruia va fi deschisă pentru public în intervalul 2 mai – 23 mai 2018.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, după București, expoziția va fi deschisă publicului în Timișoara (5 iunie – 24 iunie) și Cluj Napoca ( 29 iunie – 22 iulie).

Credem că educația vizuală este extrem de importantă într-o lume a știrilor false și a surselor îndoielnice de informație, de aceea încercăm din 2009 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România. Anul trecut am început cu Timișoara, anul acesta vom merge și în Cluj Napoca.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

Program de vizitare în București, MNAR (intrarea Știrbei):
Vernisaj: 2 mai, orele 19.00;
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00.
Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție.
Preț bilet: 10 lei

Competiția a ajuns la a șaizeci și una ediție în 2018 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 42 de fotografi din 22 de țări. Expoziția din România este susținută logistic de Kronospan.