Vă invităm la următoarele Ateliere Erudio, susținute de Mugur Ciumăgeanu și Mircea Toma. Ei au uneltele, voi minereul. Împreună, puteți explora lucrul cu emoțiile în Atelierul de Compasiune și Atelierul de Empatie.
Atelier de Compasiune cu Mugur Ciumăgeanu

Mugur Ciumăgeanu te va pune de câteva ori să-ți închizi ochii pentru a realiza că poți fi de cumsecade când te raportezi la tine. Vei afla că mila de celălalt sau de tine nu au ce căuta pe tărâmurile compasiunii. Compasiunea e altceva – e calea regală pentru a fi în armonie. Poate nu cu universul, dar cu siguranță cu cei doi-trei indivizi sau individe care sunt de importanță pentru tine acum, și care îți creează probleme.
Cu ce rămâi?
* Un profil personal al abilităților de compasiune;
* Noțiuni teoretice despre compasiune;
* Date empirice asupra importanței în muncă și în viață a utilizării abilităților de compasiune;
* Expunerea experiențială la exerciții de practică intercesivă, de meditație tip loving-kindness și alte practici desfășurate cu ochii mai degrabă închiși.
* O așezare mai bună a ta în relația cu tine și cu cei din jur prin prisma compasiunii.
Când?
Joi, 24 mai și joi, 7 iunie (Atelierul se va ține de 2 ori)
Atelier de Empatie cu Mircea Toma

Mircea Toma va folosi teste psihologice care vor crea un profil al participanților în ceea ce privește abilitățile empatice, ca apoi să înceapă să se joace cu butoanele perspectivelor și emoțiilor, trecând prin imaginație și prin nevoia de a citi narațiuni de calitate, pentru a ajunge la o concluzie glorioasă: nu-i rău să te pui în papucii celuilalt, intenția și atenția contează.
Cu ce rămâi?
* Un profil personal al abilităților empatice personale;
* Interpretarea scorurilor și discuții de grup despre aplicabilitatea lor;
* Noțiuni teoretice despre empatie și utilitatea dezvoltării ei în contexte sociale;
* Conturarea unui plan de dezvoltare a abilităților empatice (pe dimensiuni – mai precis, pe dimensiunea empatiei cognitive, a dezvoltării de rezerve empatice, a empatiei emoționale și a gestiunii disconfortului);
* Traversarea unor situații care să frăgezească experiențial participanții pentru a le crește motivația pentru schimbare într-ale empatiei.
Când?
Marți, 29 mai și marți, 5 iunie (Atelierul se va ține de 2 ori).
Cele două ateliere sunt complementare. Le puteți însă face în ce ordine doriţi.
Cât costă?
– Pentru participarea la un atelier, costul este de 220 euro + TVA.
– Pentru participarea la ambele ateliere, indiferent de datele alese, costul este de 200 euro + TVA/atelier.
– Pentru grupe de 3 sau mai mulți participanți înscriși la un atelier, costul este de 180 euro + TVA/atelier.
* Prețul include participarea la atelier si cele 2 coffee-break-uri.
Unde?
Atelierele se vor desfășura la Education Point, în Str. Mendeleev 7-15, sectorul 1, București.
Detalii despre ateliere și înscrieri la contact@erudio.ro și 0744 703 963, dar și pe site-ul Erudio.
***
Înființată în 2005 Erudio-Expresia Educației este prima companie din România care a creat programe integrate de leadership prin filosofie, istorie, literatură, antropologie, psihologie și teatru.
Programele ERUDIO se adresează liderilor români din mediul de afaceri și ONG, iar în centrul lor se află Valorile, Autenticitatea și Autocunoașterea.
În cei 12 ani de activitate au absolvit programele ERUDIO peste 500 de lideri români – CEO, directori, antreprenori și bursieri.
Misiunea ERUDIO este să ofere programe de educație umanistă adresate liderilor care își doresc să fie mai buni pentru ei ca oameni, pentru organizațiile pe care le conduc și pentru societate, în ansamblul ei.