Georgiana Toacsen – Reprezentanta Romaniei la CannesLions / Roger Hatchuel Academy 2018

Georgiana Toacsen, selectata in urma competitiei organizate de The Alternative School for Creative Thinking la nivel national, va reprezenta Romania anul acesta la Roger Hatchuel Academy.

In fiecare an, 35 de reprezentanti din toata lumea, cu varsta pana in 23 de ani, participa la cursurile Roger Hatchuel Academy pe toata durata Cannes Lions. Timp de 5 zile, ei au parte de un training intensiv pe teme de branding, marketing si creativitate, sustinut de personalitati ale industriei, la nivel mondial. “Cum sa generezi idei de tinuta si cum sa lupti pentru ele”, “Cum sa vezi o oportunitate in fiecare brief”, “Cum si unde sa gasesti insight si inspiratie” sunt doar cateva dintre directiile explorate de studenti cu ajutorul tutorilor. Studentii Academiei au acces complet la festival, incluzand cele cinci gale de premiere. De asemenea, vor putea asista la procesul de evaluare din camerele juriului, unde accesul e interzis tuturor celorlalti participanti la festival.

Georgiana s-a nascut in Franta unde a si trait 11 ani. A terminat liceul Francez din Bucuresti si a continuat o licenta, apoi un master la FABIZ. A cultivat franceza prin studii și prin joburile pe care le-a avut pana acum: la Accenture – HR generalist in franceza apoi la Schneider Electric – Customer Care Specialist. Desi ar fi putut sa se intoarca in Franta, ea considera ca in Romania sunt mult mai multe oportunitati sa te afirmi si sa faci o diferenta. Cea mai recenta distinctie primita de ea e premiul Best Contact Center Agent, castigat in cadrul Romanian Contact Center Awards.

“Unul dintre cele mai eficiente instrumente de diplomatie privata e educatia de elita. Fiecare dintre studentii The Alternative School a fost un ambassador al Romaniei talentate la Cannes si dovada vie ca putem face, cu success, export de competenta”, a declarat Teodora Migdalovici, fondator al The Alternative School si reprezentant al Lions Festivals.

In Romania, The Alternative School organizeaza competitia Roger Hatchuel de peste 14 ani. In aceasta perioada, 3 generatii de studenti romani au luat gold la concursurile academiei. Ioana Halunga a fost unul dintre premiati. Astazi face consultanta in UX pentru branduri de elita din Elvetia, Franta, Singapore sau Qatar. In 2018, ea a jurizat competitia locala, alaturi de Mara Cristina si Anca Ifrim, alte doua absolvente ale programului cu cariere remarcabile.

Clive Challis este decanul academiei Roger Hatchuel. Acesta este directorul cursului de advertising de la Central Saint Martins din Londra si autorul cartii “Helmut Krone. The Book. Graphic Design and Art Direction”, o carte remarcabila despre art direction-ul modern.