Consumul responsabil de alcool, sfaturi date de Berarii României

Asociația Berarii României, vocea comună a celor mai importanți producători de bere din România, și-a deschis porțile pentru grupul AcademIAA. Grupul a fost constituit din 16 profesori și studenți din ASE, SNSPA și Universitatea București.

Asociația Berarii României își propune să creeze un cadru adecvat pentru dezvoltarea sustenabilă a sectorului local al berii și să dezvolte o cultură a berii în România prin promovarea unui consum responsabil de alcool.

Prima parte a evenimentului s-a concentrat asupra prezentării campaniei pentru promovarea unui consum responsabil de bere. Una dintre campaniile create pe această temă a fost cea lansată în anul 2006, care s-a desfășurat până anul trecut și s-a adresat adolescenților prin mesajul „Alcoolul nu te face mare”. O altă campanie derulată sub umbrela consumului responsabil de alcool se adresa șoferilor auto, „Don’t drink and drive”, ce a căpătat forma unei provocări prin care românii deveneau mame pentru prietenii lor. S-a plecat de la insight-ul potrivit căruia mama reprezintă autoritatea supremă și nicio persoană nu ar urca la volan sub influența alcoolului în prezența mamei.

În cea de-a doua parte a evenimentului s-a discutat despre campania de advocacy din anul 2014 pentru reducerea accizei la bere. În contextul în care Guvernul dorea mărirea taxelor, industria berii era direct atinsă de această măsură. Berea a vrut să se diferențieze de celelalte categorii de băuturi alcoolice și a introdus o petiție în online, semnată de 30 000 de consumatori. Petiția s-a desfășurat în print și online prin diferite mesaje care expuneau motivele pentru care berea face parte din viața românilor. Campania a înregistrat un real succes, ajungând la circa 2 milioane de români și având 540 de articole publicate în presă.

Prin programul AcademIAA, IAA România își propune să aducă mai aproape mediul universitar și mediul industriei de marcom. Prin această legătură, IAA România își propune să furnizeze profesorilor și studenților informații cu o largă aplicabilitate la cursurile acestora.