Timișoreana continuă să susțină fotbalul românesc în calitate de Sponsor Oficial al Cupei României

București, 20 decembrie 2018– Timișoreana, berea românească cu cea mai îndelungată tradiție din România, merge mai departe alături de fotbalul românesc. Suporter de tradiție al fotbalului românesc încă din anul 2006, Timișoreana va continua parteneriatul cu Federația Română de Fotbal, în calitate de Sponsor Oficial al Cupei României.

“Fotbalul nu este doar un sport sau un joc de echipă, înseamnă mai mult decât atât. Este emoție, înseamnă trăiri intense, sentimente, stări de extaz, euforie sau  tristețe. Înseamnă de multe ori sacrificiu, dar și bucurie împărtășită de milioane de suporteri. Pentru cei mai mulți, fotbalul nu este doar un hobby, este o pasiune de o intensitate uriașă și asta pentru că fotbalul are un viitor, dar și o istorie, este o poveste fără de sfârșit. Timișoreana susține de ani de zile Cupa României. Prin parteneriatul din acest an cu Federația Română de Fotbal ne întărim susținerea pentru fotbalul românesc, în calitate de Sponsor Oficial al Cupei României.”, declară Iulia Dobre, Senior Brand Manager Timișoreana.

 În ultimii ani, Timișoreana, cea mai iubită bere a românilor, a arătat implicare continuăîn fotbalul românesc, desfășurând o serie de campanii care au rămas în mintea și inima suporterilor români precum “Meciul de Legenda” (2010),Drumul Mingii” (2011),Meciul de Legenda” (2014) si „Meciul de Legenda” (2015)dar și prima finală de „Cupa Romaniei” jucată pe Arena Națională (2012),toate strâns legate de susținerea Cupei României Timișoreana.

“Pentru Federația Română de Fotbal este o mare satisfacție să prelungească relația de parteneriat cu un prieten vechi al fotbalului românesc. Suntem bucuroși, în același timp, să continuăm strategia comercială pe care ne-am asumat-o și care a dovedit că este un model pentru asigurarea suportului optim pentru performanță. Timișoreana, un prieten vechi, devine acum sponsor oficial al Cupei României, o competiție dezvoltată din 2016 în urma proiectului FRF. Este singura competiție în care participă toate echipele din fotbalul românesc, expresia perfectă a sentimentului că ești parte din familia fotbalului” –Răzvan Burleanu, Președinte Federația Română de Fotbal.

De-a lungul timpului, Timișoreana, a rămas berea oficială a „Cupei României” și pentru că a înțeles întotdeauna valoarea sportului cu tradiție – fotbalul – care a unit românii de orice vârstă, din orice colț al țării, a decis să fie parte a poveștilor scrise și în viitor de fotbalul românesc.

***

Despre Timişoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timișoreana aduce cu sine experiența şi tradiția maeștrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timișoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718.

De-a lungul timpului, gustul său inconfundabil a fost recunoscut de specialişti – distincţii foarte vechi atestă acest lucru: bronz la expoziţia din Budapesta (1855), argint la expoziţia din Timişoara (1891) sau Grand Prix-ul expoziţiei din 1908.

În ultimii ani, Timişoreana a fost premiată cu aur şi distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi cu argint în 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii, iar la World Beer Championship în Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 şi 2008).