Philip Morris International este prima companie multinațională care obține certificarea globală privind drepturile salariale egale

Philip Morris International Inc. (PMI) devine prima companie internațională care este certificată la nivel global de către Fundația EQUAL-SALARY pentru plata egală a angajaților săi, iar Philip Morris în România este prima companie care obține această certificare la nivel local. Certificarea confirmă angajamentul Philip Morris International în ceea ce privește egalitatea de șanse, acesta fiind un element important pentru dezvoltarea unui loc de muncă bazat pe egalitate de gen. PMI situează incluziunea și diversitatea în centrul strategiei sale, ca factor esențial în transformarea companiei către un business bazat pe cercetare științifică și tehnologie, cu un portofoliu de produse inovatoare din tutun, fără fum.

Certificarea globală privind drepturile salariale egale demonstrează eforturile neîncetate depuse de către colegii noștri din întreaga lume pentru a transforma egalitatea de șanse în realitate când vine vorba despre salariul în cadrul PMI, la nivel global. Sărbătorim acest moment și continuăm transformarea companiei noastre către un viitor fără fum, făcând în același timp tot posibilul ca toți angajații să aibă șanse egale la locul de muncă”, a declarat André Calantzopoulos, CEO a PMI.

Metodologia de certificare EQUAL-SALARY verifică faptul că PMI își plătește toți angajații în mod egal, pentru munca egală, indiferent de gen, în mai mult de 90 de țări din întreaga lume.

Certificarea EQUAL-SALARY reprezintă o realizare de care sunt foarte mândru. Privesc cu entuziasm această certificare pentru că ne confirmă că Philip Morris România este un loc în care fiecare dintre angajații noștri primește recunoștința, oportunitățile și beneficiile pe care le merită, indiferent dacă vorbim despre angajați femei sau bărbați.a declarat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris în România.

Procesul EQUAL-SALARY include o analiză statistică a tuturor salariilor personalului angajaților PMI din întreaga lume, urmate de   audituri locale ale afiliaților PMI realizate de către PWC, auditorul terț al fundației.

 Auditorii discută cu persoanele din managementul companiei pentru a confirma angajamentul lor privind egalitatea salarială între femei și bărbați, organizează focus grupuri cu angajații pentru a înțelege percepția acestora privind acest angajament și revizuiesc politicile și practicile de HR pentru a identifica discriminarea de gen, recomandând, totodată, acțiuni corective, acolo unde este necesar. Acest proces riguros s-a desfășurat pe parcursul a 18 luni și a implicat toți angajații, indiferent de poziția avută în cadrul companiei.

Prin caracterul său global, certificarea Philip Morris International reprezintă un pas important pentru egalitatea în remunerare între femei și bărbați. Este un demers puternic ca o companie lider în Fortune 500 să își asume un astfel de angajament. Suntem mândri de dimensiunea internațională pe care această certificare globală a PMI o acordă cauzei noastre”, a declarat Véronique Goy Veenhuys, fondator și CEO al Fundației EQUAL-SALARY.

Anunțul acreditării globale EQUAL-SALARY a Philip Morris International este debutul “Săptămânii femeilor” – prin care compania a organizat o serie de activități menite să aducă în dezbatere egalitatea de șanse la locul de muncă. Compania va găzdui, de Ziua Internațională a Femeii, și o conferință axată pe egalitatea angajaților la locul de muncă.

Citiți mai multe pe www.pmi.com/inclusionanddiversity.

******

 Philip Morris International: construirea unui viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum și, în cele din urmă, pentru a înlocui țigaretele convenționale cu produse fără fum în beneficiul adulților care altfel ar continua să fumeze, al societății, companiei și acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum și a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara SUA. PMI construiește o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produs, tehnologie de ultimă generație și parteneri științifici de top, PMI își dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințele consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse care încălzesc tutunul și produse care conțin vapori de nicotină. Începând cu 31 decembrie 2018, PMI estimează că aproximativ 6.6 milioane de fumători adulți din toată lumea au încetat deja să fumeze și au ales produsul cu tutun încălzit al PMI, disponibil în prezent în 44 de piețe, sub brandul IQOS. Pentru mai multe informații, accesați site-urile PMI și PMIScience.

Fundația EQUAL SALARY

Fundația EQUAL-SALARY este o fundație non-profit independentă, al cărei obiectiv este de a oferi companiilor o etichetă care să ateste plata egală pentru angajații de sex feminin și de sex masculin. Dezvoltată în 2005 în colaborare cu Universitatea din Geneva, certificarea EQUAL-SALARY a fost susținută financiar de Confederația Elvețiană prin Biroul Federal pentru Egalitatea de Gen. Astăzi, fundația oferă companiilor o modalitate eficientă de a-și verifica politica salarială, datorită unei analize statistice combinate cu un audit calitativ. Această procedură oferă un sistem de evaluare imparțial și propune, dacă este necesar, modalități de îmbunătățire pentru a atinge obiectivul egalității de tratament pentru femei și bărbați în ceea ce privește remunerarea și, prin extensie, un echilibru între practicile de recrutare și promovare. Pentru mai multe informații despre Fundația EQUAL-SALARY, vizitați: https://www.equalsalary.org/.