logo-IAA_30-1

Deținătorul premiului Nobel pentru fizică vine în România!

Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier științific și producător executiv al filmului “Interstellar: Călătorind prin Univers”, vine pentru prima dată în România pe data de 22 martie 2019.

Pe data de 22 martie va susține conferința “Science Behind Interstellar” în cadrul McCann/Thiess Conferences, un eveniment dezvoltat de McCann/ Thiess Conferences și susținut de compania Vodafone.

Kip Thorne a câștigat premiul Nobel pentru observațiile sale în privința undelor gravitaționale și este cel mai renumit savant la nivel global în implicațiile astrofizice ale teoriei relativității generale formulate de către Einstein.

În cadrul conferinței pe care acesta o va susține la Grand Cinema & More începând cu ora 18:00 pe 22 martie, Kip Thorne va vorbi pasionaților de astrofizică despre teoria cuantică a gravitației, călătoriile în timp, găurile negre și singularitățile spațiului și timpului.  

 Filmul “Interstellar: Călătorind prin Univers”, al cărui consilier științific și producător executiv a fost Kip Thorne, a fost nominalizat la 5 premii Oscar și a câștigat un Oscar pentru cele mai Bune Efecte Vizuale.

Pentru dezvoltarea acestui film, Kip Thorne a lucrat cu regizorii Steven Spielberg și Cristopher Nolan.

Filmul științifico-fantastic prezintă călătoria unei echipe de exploratori spațiali într-o ‘gaură de vierme’, aparent creată de o inteligență extraterestră prin care se poate ajunge la planete din altă galaxie, în speranța continuării supraviețuirii umanității în altă parte.

“Explorarea misterelor Universului reprezintă una dintre cele mai patimașe dorințe ale omenirii, prin descoperirile oamenilor de știință întelegem cât de puțin știm despre el în continuare. Mă bucur ca împreună cu echipa McCann Thiess Conferences ne-a reusit să organizăm în premieră pentru România vizita laureatului la premiul Nobel pentru fizică, Kip Thorne. “declară Bogdan Enoiu, Director General McCann Worldgroup Romania.

Agenda lui Kip Thorne în România cuprinde următoarele:

Vineri, 22 martie: ora 11:00-vizită la Academia Română, unde se va întâlni cu membrii Academiei și studenții Facultății de Fizică si ora 18:00-Conferința “Science Behind Interstellar” de la Grand Cinema & More.

Sambata, 23 martie: ora 11:00-vizită la Institutul de Fizică de la Măgurele, unde este invitatul Profesorului Nicolae Zamfir și unde îi va cunoaște pe cercetătorii români și străini de la ELINP (laserul de la Magurele, care a ajuns la puterea de 10 petawatts- actualmente considerat cel mai puternic laser din lume).

Tema discuției de la Măgurele va fi Explorarea Universului cu ajutorul undelor gravitaționale (existența cărora a fost prezisă de Einstein in 1915).

Ora 15:00- vizită la Sala Polivalentă din București, unde se va întâlni cu copiii prezenți la finala Campionatului Național de Robotică- First Tech Challenge.

La invitația McCann Thiess Conferences în România au fost deja organizate o serie de evenimente la care au participat nume care au schimbat istoria omenirii: inventatorul Internetului- Tim Berners-Lee și fondatorul Wikipedia- Jimmy Wales.

McCann Thiess Conferences și-a propus să ne facă cunoscute personalități notorii pe plan internațional și va continua să aducă în România oameni care inspiră prin munca lor generații întregi.