Echipa națională a Braziliei a primit anul acesta Cupa Celor Nouă Valori în cadrul programului Fotbal pentru Prietenie 2019

Tinerii ambasadori pasionați de fotbal din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie au acordat Cupa Celor Nouă Valori, unul dintre principalele simboluri ale programului, echipei naționale a Braziliei, în cadrul unui eveniment organizat în Porto, Portugalia, la stadionul Dragão. Trofeul simbolizează cele nouă valori promovate prin programul Fotbal pentru Prietenie în zeci de țări din întreaga lume: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiția și onoarea.

În cadrul ceremoniei, trofeul a fost acceptat de către Walter Feldman, Secretar General al Confederației Fotbalului Brazilian, și Diogo Netto, Technical Development and Social Responsibility Manager al echipei naționale braziliene. Tineri Ambasadori Fotbal pentru Prietenie, foști participanți în cadrul programului, au prezentat trofeul echipei naționale a Braziliei și au transmis mai departe mesajul și valorile programului internațional de responsabilitate socială pentru copii, care anul acesta este organizat în peste 50 de țări.

Echipa Națională a Braziliei a primit anul acesta Cupa Celor Nouă Valori în urma votului deschis foștilor tineri participanți în programul Fotbal pentru Prietenie din 211 țări și regiuni din întreaga lume. Tinerii participanți au votat echipa Braziliei drept echipa cea mai dedicată responsabilității sociale din cele 32 de echipe participante la Campionatul Mondial FIFA 2018 din Rusia.

Echipa națională a Braziliei este a cincea echipă câștigătoare a Cupei Celor Nouă Valori Fotbal pentru Prietenie. Începând cu anul 2015, Cupa a fost acordată echipelor de fotbal FC Barcelona (Spania), Bayern Munchen (Germania), Al Wahda (Siria) și Real Madrid (Spania).

Programul internațional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie este organizat de Gazprom începând cu anul 2013. În fiecare an, băieți și fete, inclusiv copii cu dizabilități, participă în programul Fotbal pentru Prietenie, în cadrul căruia promovează Nouă Valori umane importante: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiție și onoare. Anul acesta, principalele evenimente din cadrul programului vor avea loc între 28 mai – 2 iunie în Madrid, Spania.

“Cupa Celor Nouă Valori este un trofeu unic, acordat echipelor ce respectă valorile promovate de program, cum sunt corectitudinea, devotamentul, tradițiile. Anul acesta, Cupa a fost acordată pentru prima data unei echipe din America Latină, ceea ce demonstrează că, într-adevăr, nu există granițe pentru fotbal și prietenie!”, Mr. Walter Feldman, Secretar General al Confederației Fotbalului Brazilian.

DESPRE PROGRAMUL INTERNAȚIONAL DE RESPONSABILITATE SOCIALĂ PENTRU COPII

FOTBAL PENTRU PRIETENIE:

 Programul internațional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie a fost lansat de Gazprom în anul 2013. De atunci, an de an, programul promovează în rândul copiilor participanți din toată lumea nouă valori umane importante: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiția și onoarea. Programul Fotbal pentru Prietenie este susținut de UEFA, FIFA, Comitetul Olimpic Internațional, federații sportive din zeci de țări din toată lumea, asociații pentru copii, sportivi de renume și cluburi sportive din întreaga lume. În primele 6 ediții, Programul a adus împreună peste 5.500 de participanți.

 Canalele oficiale Fotbal pentru Prietenie:

Photo & video: http://media.footballforfriendship.com

Official Facebook channel: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Official YouTube channel: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP   

Official Wikipedia page: https://en.wikipedia.org/wiki/Football_for_Friendship

Official Twitter channel: https://twitter.com/football4f

Official website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm