Împreună suntem echipa României. O campanie Saatchi&Saatchi + The Geeks pentru FORTUNA și Echipa Națională de Fotbal

Debutul campaniei de calificare pentru Euro 2020 a însemnat pentru FORTUNA, sponsor oficial al Echipei Naționale de Fotbal a României, pretextul ideal pentru a-și reafirma încă o dată misiunea, aceea de a aduce ”Mai multe victorii pentru suporteri”, prin intermediul unei campanii marca Saatchi&Saatchi + The Geeks. Obiectivul proiectului este de a inspira fanii să fie alături de jucătorii Naționalei, să creadă în șansa echipei noastre de a se califica și să-și arate susținerea, la bine și la rău, așa cum fac suporterii adevărați.

Totul a pornit de la insight-ul că nimic nu unește românii precum fotbalul, că victoriile echipei naționale sunt printre puținele evenimente care bucură pe toată lumea. Iar momentul cel mai emoționant e acela când jucătorii și suporterii de pe stadion și din case cântă împreună imnul României, clipele în care se concentrează tot optimismul și speranța unei națiuni. Echipa de creație a decis să folosească acest pretext pentru a crea o punte emoțională între brandul FORTUNA și consumatorii săi, prin intermediul echipei naționale de fotbal.

Ideea creativă s-a impus de la sine printre cele propuse, atât ca preferata echipei de creație, cât și a echipei de la FORTUNA. ”Imaginea unui șir nesfârșit de suporteri, încolonați după jucătorii naționalei, ni s-a părut foarte puternică și ne-am dat seama că exprimă perfect vizual  mesajul pe care voiam să-l transmitem: Împreună suntem echipa României”, afirmă Dan Crețu, unul dintre creativii proiectului.

”Deoarece credem că Naționala este echipa tuturor românilor, am vrut sa exprimăm printr-un glas unitar convingerea comună a jucătorilor, suporterilor, federației și sponsorului oficial: doar împreună suntem o echipă și ne putem califica la Euro 2020”, declară Lewis Findley, General Manager – Fortuna Entertainment Group.

Campania de comunicare include o execuție TV, printuri și o activare digitală. Spotul TV a fost filmat cu ajutorul casei de producție Studioset.

 Echipa Saatchi&Saatchi + The Geeks

Bogdan Costin – Director de Creație

Dan Crețu – Senior Art Director

Tiberiu Coman – Senior Copywriter

Vlad Petre – Managing Director

Alexandru Udrea – Junior Account Manager

Echipa FORTUNA

Radu Ciupercă – Head of Brand

Bogdan Sonea – Digital Manager

Alexandru Banu – Video Content Manager