De vorbă cu Diana Carla Benea – Account Director, Mercury360 Communications

Ce te-a motivat să te înscrii în cadrul acestui proiect?

E al doilea an de MentorIAA pentru mine. M-a atras povestea de la început pentru că am cochetat cu mediul academic încă din facultate și am văzut o oportunitate de a exersa ceea ce nu mi-am făcut timp să practic cu adevărat încă. Dar gândul care pare egoist era strâns legat de oameni și de dorința de a-i ajuta pe cei a căror nevoie o trăisem nu cu mult timp în urmă.

E acel moment în care deja ai ales “ce vrei să te faci când vei fi mare”, ești aproape mare și începi să te îndoiești de alegerile făcute. Nu pentru că nu ar fi în continuare drumul tău, ci pentru că viața bate cartea și nu prea înțelegi ce știi să faci concret și unde ai putea oricum să faci ceva-ul. Există în continuare o prăpastie între teorie și practică în sistemul de învățământ și mi-aș dori ca acest program să confirme drumuri alese, dar și să le încheie din timp pe cele alese nepotrivit.

Ce impact crezi că va avea acest proiect asupra tinerilor?

Atât eu, cât și compania din care fac parte arătăm foarte multă deschidere pentru programe de acest gen, noi derulând anual proiecte dedicate studenților, organizând training-uri și susținând programe de internship intern. Unii dintre acești foști studenți sunt acum colegi cu mine, chiar și parte din echipa mea. Vorbim deschis despre industrie, provocări și soluții. Prezentăm proiecte reale, cu potențial, dar și cu limitări, cu detalii despre implicarea fiecărui departament din agenție, portretizând rolurile pe care ei le-ar putea avea dacă ar urma o carieră în domeniu. Prin urmare, aderarea la MentorIAA vine foarte natural și cu același gând de giving back.

Ce așteptări ai de la studenții care îți vor fi repartizați? Crezi că sunt pregătiți pentru piața muncii?

Nu pornesc nici anul acesta cu așteptări, pentru că evit să am, în general, prefer să fiu surprinsă. Plăcut. Anul trecut am fost. Sper să se fii înscris în program oameni curioși și sinceri. De aici putem construi mai departe. Nu am stabilit încă obiectivele proiectului, le voi dezvolta împreună cu studenții de care mă voi ocupa, pornind de la nevoile și dorințele lor, calibrând apoi accordingly. We are in this together.