De vorbă cu Andreea Dinescu – Managing Director, Profero

Ce te-a motivat să te înscrii în cadrul acestui proiect?

Am considerat întotdeauna că trebuie să existe un echilibru între partea teoretică și cea practică, mai ales în industria noastră, unde lucrurile sunt atât de dinamice. Consider că tinerii au nevoie de informații la cald, de exemple reale, care să îi ajute să își formeze un model profesional. Astfel de programe sau inițiative, precum MentorIAA, sunt binevenite, deoarece susțin transferul de knowledge între participanți și ne oferă nouă, Mentorilor, speranța că ne putem implica în creionarea carierelor tinerelor talente încă de la primii lor pași. Am simțit că este responsabilitatea mea în a mă implica în dezvoltarea industriei, prin împărtășirea experiențelor acumulate de când fac parte din această piață.

Ce părere ai despre această inițiativă a IAA România?

Am urmărit cu interes prima ediție și mă bucură faptul că de data aceasta mă voi implica activ. Inițiativa IAA este benefică deoarece are rolul de a ghida și de a pregăti studenții în alegerea viitoarei cariere în Comunicare și Marketing. Mai mult, MentorIAA mi se pare un parteneriat firesc între lumea academică și marcom, o punte între teorie și practică, și abia aștept să-i întâlnesc pe tinerii pe care îi voi mentora.

Ce impact crezi că va avea acest proiect asupra tinerilor?

Cred că programa școlară actuală nu este conformă cu realitatea din piața muncii, iar tinerii au realizat acest lucru. De aceea, consider că va avea un impact semnificativ în completarea cunoștințelor dobândite în perioada studiilor, având rolul de a intensifica pregătirea tinerilor și de a-i ajuta să se integreze pe piața muncii. Cred că acest proiect va avea un impact important și în ceea ce privește dezvoltarea personală a tinerilor mentorați. Sunt de părere că totul pleacă de la tine și că este de datoria fiecăruia dintre noi să dăm tot ce putem pentru a contura lumea profesională de astăzi.

Care sunt informațiile pe care ai vrea să le împărtășești în timpul acestor întâlniri?

Pe de-o parte, vor fi cunoștințele și experiența dobândite de-a lungul anilor, iar pe de altă parte, voi încerca să îi ajut să își descopere aptitudinile care să-i recomande pentru o carieră în marcom. Cred că dezvoltarea personală reprezintă un proces continuu, care este completat de energia, curiozitatea și deschiderea către domeniul de interes. Îmi doresc să le stimulez curiozitatea, să-i provoc să gândească out of the box și sper să îi ajut să-și întărească încrederea în sine prin prezentarea unor idei noi sau oportunități.

Ce așteptări ai de la studenții care îți vor fi repartizați? Crezi că sunt pregătiți pentru piața muncii?

Studenții din 2019 sunt conectați atât la schimbările tehnologice, cât și la evoluția industriei. Mă bucură faptul că, fiind parte din acest proiect, voi avea ocazia de a îndruma pașii viitorilor noștri colegi și că mă voi implica în formarea acestora ca viitori specialiști. Rolul meu, în calitate de mentor, va fi de ghidare, de a împărtăși din cunoștințele și experiența dobândite, având încrederea că prin sesiunile de mentorship îi voi ajuta să-și atingă obiectivele ce țin de carieră.

Care sunt obiectivele pe care le-ai stabilit pentru acest proiect?

Mi-ar plăcea să-i ajut pe studenții pe care îi voi mentora să-și descopere interesele și să-i ajut în definirea și urmărirea scopurilor. Mai mult, mi-aș dori ca tinerii mentorați să intre în industrie, să lucrăm împreună și să dezvoltăm proiecte de succes.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare și pentru a asigura funcționarea corectă a site-ului. Continuând să folosești acest site, recunoști și accepți utilizarea cookie-urilor.

Acceptă toate Acceptă doar necesarele