De vorbă cu Liliana Tiu – Strategic Media Coordinator, Wavemaker România SRL

Ce te-a motivat să te înscrii în cadrul acestui proiect?

Între teorie și practică a existat întotdeauna un decalaj care poate fi surmontat numai dacă educația formală este completată de cunoștințele și experiența unui practician. Acesta este motivul pentru care m-am înscris în acest proiect de mentorat organizat de IAA România: să le ofer tinerilor dornici să afle mai multe despre industria advertising-ului din România, cât mai multe insight-uri despre lucrul efectiv într-o agenție de media, să le ofer îndrumare și sfaturi pe baza propriilor mele experiențe, să le ofer un feedback constructiv de fiecare dată, să-i ajut să facă alegerile corecte în evoluția profesională ulterioară.

Care sunt informațiile pe care ai vrea să le împărtășești în timpul acestor întâlniri?

Învață repede din greșelile altora, că nu ai timp să le faci tu singur, pe toate (Sigmund Freud)

În calitate de mentor îi pot împărtăși povestea mea, cu bune și rele, cu clipele de succes și eșecurile întâmpinate, ajutându-l să-și găsească singur răspunsul la întrebările pe care și le pune referitor la viitorul său profesional.

Generația mea a ars etape în dezvoltarea profesională. Am învățat din mers, mai ales din propriile noastre experiențe, de la colegii care „prindeau” câte un training în agenții din străinătate sau colegii veniți din rețea.

Ce așteptări ai de la studenții care îți vor fi repartizați? Crezi că sunt pregătiți pentru piața muncii?

Dintotdeauna, tinerii acceptă sfaturile mai greu, mai ales dacă acestea vin de la cei mai în vârstă. Mai mult, generația Z (căci cei cărora ne adresăm sunt printre primii reprezentanți ai acesteia), născându-se cu tehnologia în mână, nu prea știe cum era înainte și sunt gadgets & technology addicted, așteptându-se să găsească în acestea răspuns la orice întrebare sau problemă ivită.

Este o generație independentă, care socializează mai puțin în modul tradițional. Este o generație căreia nu îi e frică să spună nu, care nu acceptă orice și care abia acum își face simțită prezența pe piața forței de muncă, o generație cu care, și noi, la rândul nostru, trebuie să învățăm să comunicăm, dar căreia trebuie să îi predăm “cheile” cunoștințelor și experiențelor noastre, astfel încât, să ducă la un alt nivel, superior, business-ul în care activăm.