Prima Școală de Vară din cadrul AcademIAA este găzduită de Universitatea Transilvania

AcademIAA, parteneriatul transversal între mediul academic și industria de marcomm, se extinde la nivel național, prin noi colaborări cu Universitatea Transilvania (Brașov) și Universitatea Babeș-Bolyai.

Momentul este marcat prin organizarea primei Școli de Vară dedicată profesorilor din facultățile de comunicare și marketing la Universitatea Transilvania din Brașov.

Prima Școală de Vară AcademIAA are loc weekendul acesta, 26-28 iulie, la Brașov, și include 2 traininguri dedicate celor 20 de profesori reprezentați ai facultăților de profil și un meeting dedicat investigării direcțiilor de cercetare academică în colaborare cu industria de marketing și comunicare.

Astfel, întâlnirea pune bazele unei colaborări sistemice pe termen lung prin care mediul academic devine un prim partener de cercetare pentru industria de marketing și comunicare autohtonă. Potențiale cercetări rezultate din acest parteneriat pot fi, spre exemplu, evaluarea nevoii de forță de muncă în marcomm pe termen mediu. Dar să nu anticipăm : vom povesti despre posibilele direcții de cercetare după workshop.

Traininguri la Prima Școală de Vară AcademIAA
  • Inovație în business și educație – cu Liliana Caimacan, Business Transformation Strategist & Innovation Leader și Profesor șa HULT International Business School
  • Soft Skills – cu Ciprian Teleman, Fondator MAX Business și Consultant
Programul AcademIAA

AcademIAA este un program educațional al IAA România, lansat în 2017 și structurat pe 3 piloni: colaborări sistemice (cercetare și contribuție la curricula universitară), programe pentru profesori (Ziua Porților Deschise în Companii, Școala de Vară, acces la Școala IAA) și programe pentru studenți (MentorIAA). Puteți citi mai multe pe site-ul proiectului: https://academiaa.ro/.

Eforturile Grupului de lucru IAA România de la Cluj pun bazele colaborării cu Universitatea Babeș-Bolyai și astfel AcademIAA devine o platformă de întâlnire, educație și dezbatere pentru 5 mari universități : Universitatea București (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării), Academia de Studii Economice (Facultatea de Marketing), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (Facultatea de Comunicare și Relații Publice respectiv Facultatea de Management), Universitatea Transilvania și Universitatea Babeș-Bolyai.