logo-IAA_30-1

Iuliana Nedelcu, Marketing Manager Sparkling Soft Drinks Coca-Cola România – Despre creativitate și IAA Global Conference

  1. Care este motivația pentru care Coca-Cola susține un eveniment al IAA România, despre creativitate?

 IAA Global Conference este un eveniment la care ne dorim în fiecare an să participăm, în primul rând, pentru că fiecare ediție ne inspiră și ne deschide orizonturi noi. Business-ul nostru nu poate exista fără creativitate, așa cum, de fapt, orice inițiativă – de business sau socială – se bazează pe creativitate pentru a putea avea un impact major. Susținem conferința IAA pentru că ni se pare esențial ca România să fie conectată la ideile, trendurile și schimbările globale generate prin puterea creativității.

  1. Cum se manifestă creativitatea în AND-ul Coca-Cola? Dar inovația? 

Pe scurt: la nivelul întregului business, 360 de grade. Pe larg, avem multe de spus dar și mai multe de arătat, motiv pentru care suntem o prezență constantă la competițiile dedicate creativității.

Coca-Cola și brandurile din portofoliu mizează pe creativitate și inovație pentru a răspunde nevoilor publicului și provocărilor unei piețe extrem de dinamice. Ce înseamnă asta? O permanentă reinventare a produselor, pentru a ține pasul cu nevoile din ce în ce mai complexe ale publicului; inovarea ambalajelor, pentru ca publicul să poată savura, odată cu băutura preferată, o experiență cu adevărat specială, facilitată de sticla sau doza Coca-Cola. De altfel, inovația de ambalaj a devenit aproape o semnătură Coca-Cola. Este brandul din România care a lansat pentru prima oară un album muzical pe doze și care a transformat eticheta sticlei în accesoriul cel mai dorit de tineri – brățara de intrare la festival. Explorarea în permanență a unor teritorii noi ne ajută să rămânem lideri și facem asta cu fiecare campanie, fie că e vorba de lansarea primei competiții naționale de talente pentru creatorii de content online, cu Romania’s Next Big Vlogger, sau de lansarea primei compilații care aduce împreună genurile muzicale pe sticlele Coca-Cola. Nu în ultimul rând, integrăm creativitatea și inovația în comunicarea brandurilor pentru a răspunde așteptării publicului-țintă, care își dorește ca brandurile să-și asume mai puternic un rol social. Recent, printr-o inovație de ambalaj – sticla pe jumătate plină – Coca-Cola a activat optimismul românilor, demonstrându-și capacitatea de a uni oamenii în jurul unui sentiment pozitiv.

Coca-Cola România este recunoscută ca un hub regional de inovație, campaniile dezvoltate aici fiind, nu o dată, replicate în regiune sau chiar în SUA. Cel mai recent exemplu – o adaptare a campaniei Coca-Cola, Brățara Oficială a verii, se desfășoară în Statele Unite.

  1. Tema Creativity 4 Better în 2019 este despre cultura inovației. Ce înseamnă pentru Coca-Cola acest concept? Cum încurajează compania, în mod concret, cultura inovației?

 E unul dintre lucrurile care ne definesc strategia de business. Cultura inovației există la Coca-Cola și se manifestă constant. E o atitudine pe care o încurajăm la fiecare dintre membrii echipei: le oferim tool-urile, resursele și inspirația de care au nevoie; facem investiții consistente în inovație; nu în ultimul rând, avem deschiderea să experimentăm, să ne asumăm eșecurile inerente drumului către reușita unui produs, a unei strategii sau campanii.

  1. Sunteți parteneri ai evenimentului pentru a 3- oară. Care vă sunt așteptările de la această ediție. Cu ce e această ediție diferită de edițiile anterioare?

În marcomm parcurgi un continuu proces de învățare și de schimbare. E o oportunitate extraordinară să afli ce stă în spatele unora dintre ideile care schimbă industria, societatea și lumea, chiar de la cei care le-au generat. Din acest punct de vedere, așteptarea e ca IAA Global Conference să facă exact ce a făcut și până acum: să schimbe ceva în modul în care gândește și acționează fiecare dintre noi.

  1. Ce le-ați transmite clienților voștri fideli, dar și comunității de marcomm despre această conferință?

 Book your seat now! 🙂