Cheil | Centrade aduce acasă singurul trofeu de Aur acordat României de London International Awards 2019

Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de Sud-Est al rețelei Cheil Worldwide, este singura agenție românească de comunicare care a câștigat mult-râvnitul trofeu de Aur acordat de London International Awards 2019 (LIA), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume dedicate creativilor.

Agenția a câștigat trofeul de Aur în categoria Branded Entertainment – Scripted Feature Film și un trofeu de Argint în categoria Branded Entertainment – Social Awareness for Voci Netăcute, o campanie despre violența domestică realizată pentru asociația non-profit ANAIS.

Recunoașterea primită la un asemenea nivel, de la juriu cu prestigiu internațional, este, fără îndoială, un moment de referință pentru orice echipă creativă”, spune Mihai Gongu, Executive Creative Director Southeast Europe Cheil | Centrade. „Sunt mândru să lucrez cu o echipă atât de talentată şi muncitoare, care este dedicată să facă bine prin aplicarea cât mai bună a datelor şi măiestria profesională. Echipa ambițioasă de la asociația ANAIS a oferit speranță și sprijin pentru multe victime ale violenței domestice din România; suntem onorați că am contribuit la cauza lor printr-o campanie care a găsit o cale inovatoare pentru transmiterea unui mesaj dramatic”.

Voci Netăcute spune povestea unor victime reale ale violenței domestice prin utilizarea ingenioasă a conținutului cinematografic ce foloseşte imagini alb-negru autentice din anii ‘20. La acea vreme, filmele prezentau numeroase situații de violență în familie, care erau percepute ca divertisment. Acum, victimele rup tăcerea și dau glas, pentru prima dată după o sută de ani, personajelor abuzate din filmele mute. Poveștile reale scot la lumină diferite tipuri de abuzuri – psihologice, economice, sexuale și chiar tentative de omor.

Această campanie a fost o experiență emoționantă și o mare responsabilitate“, spune Roxana Niță, Group Creative Head Cheil | Centrade. “A fost și o călătorie în timp, prin care am realizat că unele lucruri nu s-au schimbat prea mult în 100 ani pentru femeile din întreaga lume. Prin faptul că am asociat personajele abuzate din filmele alb-negru ale anilor 1920 cu vocile autentice din 2019, am creat un produs cinematografic care dă forță, unul care, sperăm noi, va încuraja următoarea generație de femei să vorbească împotriva abuzului domestic.”

Înainte de LIA 2019, campania Voci Netăcute a câștigat aprecierea celor mai prestigioase festivaluri internaționale și locale, adunând 4 preselecții la Cannes Lions, o selecție la Festivalul de Film de la Cannes, 2 statuete Silver și o preselecție la Golden Drum, precum și un loc întâi la Webstock.

Echipa de creație Cheil | Centrade a fost formată din Ioana Zamfir – fost Director de Creație, Roxana Niță – Group Creative Director / Art Director, Adina Stănescu – Group Creative Director / Copywriter, Monica Garbur – Head of AV Production, Ileana Ghiță – Account Account și Paula Stan – Head of Dezvoltare digitală. Studioul de producție StudioSet, agenția digitală Atelieru de Internet și agenția de PR Bad Unicorn au fost parteneri în proiect.

DESPRE LONDON INTERNATIONAL AWARDS

London International Awards (LIA) este un festival global care premiază creativitatea și ideile noi în industriile de publicitate, producție, digital, design, servicii medicale și de sănătate, muzică și sunet, tehnologie și divertisment. Premiile, lansate în 1986 de președintele Barbara Levy, au început prin recunoașterea publicității din domeniile cinematografiei, televiziunii, tiparului și radioului, extinzându-se ulterior la 22 de tipuri de media unice. A fost cu adevărat primul premiu internațional pentru publicitate care a recunoscut toate mijloacele de comunicare și metode din întreaga lume ce sunt evaluate de un juriu global divers. Orice membru din fiecare juriu, inclusiv președintele juriului, evaluează toate înscrierile în categoria respectivă, cu excepția propriei sale lucrări. Fiecare juriu are puterea să acorde un Mare premiu LIA în mass-media pe care le evaluează.

https://www.liaawards.com/

DESPRE CHEIL | CENTRADE

Pe deplin integrată în rețeaua Cheil Worldwide – „The Network Built for Now”, agenția Cheil | Centrade s-a transformat dintr-o agenție de publicitate într-o companie ce oferă soluții integrate digitale și creative bazate pe date. Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare din România și hub regional pentru sud-estul Europei, coordonând în total 11 piețe. Are sediul central în București și birouri locale în Belgrad, Zagreb și Budapesta. Misiunea sa este să dezvolte business-ul și reputația clienților prin idei de comunicare puternice și inspirate, ce aduc valoare brandurilor, comunității și angajaților.