Cheil | Centrade este noua agenție de consultanță strategică și creativă pentru ENGIE Romania

Cheil | Centrade a demarat noul parteneriat cu ENGIE Romania, în urma unui proces de selecție la care au participat mai multe agenții de top. Colaborarea include servicii de consultanță de strategie și creație pentru campanii integrate de brand și produs pentru următorii doi ani.

Decizia de selecție a partenerului a rezultat în urma unei singure etape, care a inclus criterii riguroase de analiză și validare. În afara exercițiului strategic și creativ au fost luate în considerare capabilitățile agenției, experiența echipelor de a gestiona un business complex și, nu în ultimul rând, modalitatea de structurare și susținere a ideii într-o formă simplă, relevantă pentru obiectivele de business.

„Am avut bucuria să lucrăm pe un brief de client foarte bine structurat, cu obiective clare, un lucru destul de rar pentru pitch-urile din ultimii ani de pe piața locală. Am putut astfel să căutăm soluții diferențiatoare pentru brand”, explică Ștefan Chirițescu, Head of Strategy, Centrade Group.

„Am simțit o energie specială din partea oamenilor din creație pe acest proiect și credem că soluțiile pe care le vom implementa va face ENGIE nu doar un brand prezent în casele tuturor românilor, ci și în inimile lor”, continuă Mihai Gongu, Executive Creative Director Cheil | Centrade.

Din partea agenției procesul a fost coordonat de către Carmen Miruță, Business Director, Cheil | Centrade:

„ENGIE este un client cu care întreaga echipă a avut chimie încă din primul moment. Strategia Cheil | Centrade mizează pe parteneriate pe termen lung, în care putem construi și dezvolta branduri solide, cu acțiuni strategic gândite, foarte creative, care răspund nevoilor și obiectivelor de business. Am mizat pe experiența noastră de a gestiona astfel de parteneriate, arătând puterea de întelegere în profunzime a business-ul ENGIE în peisajul complex al industriei, prin oferirea de soluții strategice și creative diferențiatoare”.

Am ales Cheil | Centrade pentru că au reușit să înțeleagă foarte bine atât contextul în care comunicăm, cât și problematicile complexe cărora încercăm să le răspundem, venind cu o soluție creativă relevantă pentru brand și, totodată, plină de emoție. În același timp, ne bucurăm să colaborăm cu o echipă de consultanți seniori, cu ajutorul cărora vom crea campanii de succes împreună”, a declarat Amalia Anghel, Manager departament comunicare corporate și de brand, responsabil cu viziunea strategică și de responsabilitate socială a brandului ENGIE în România.

Mihai Marinescu, Director Soluții Clienți ENGIE Romania: “Într-un context de business tot mai competitiv este important să venim cu o abordare nouă, inovatoare, care să pună în centru cel mai important partener al nostru: clientul. Echipa Cheil | Centrade ne va ajuta să facem pași importanți în această direcție.”

Despre ENGIE:

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de energie electrică, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.600 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

Despre Cheil | Centrade:

Cu o prezență de peste două decenii pe piața locală, Cheil | Centrade este noul hub-ul regional de comunicare pentru sud-estul Europei al rețelei Cheil Worldwide cu sediul central în Seul. Cu biroul principal în București și birouri locale în Belgrad, Zagreb și Budapesta. Centrade este parte a holdingului internațional Centrade USA – cu operațiuni în București, Houston, și Zagreb, alături de Chainsaw Europe, Kubis Interactive, Cable Direct și Epidemic Worldwide.

Premiată la festivaluri prestigioase la nivel global, precum London International Awards sau Cannes Lions și regional – Eurobest sau Golden Drum, Cheil | Centrade creează strategie de brand, campanii integrate, conținut digital și design pentru un portofoliu divers ce include branduri de prestigiu precum Engie, Samsung, Raiffeisen Bank, Dr. Oetker, Mondelez, Rewe Group – Penny Market, Dr Reddy’s, Grampet Group, Point PickUp, etc.