phos și Mastercard stimulează economia Europei cu o soluție care le permite IMM-urilor să accepte plăți digitale

Proiectul pilot le va oferi instituțiilor mici și mijlocii din România, Marea Britanie, Germania și Bulgaria o soluție de acceptare a plăților contactless cu telefonul mobil

București, 9 martie 2020

phos și Mastercard lansează un proiect pilot prin care introduc o soluție de plată inovatoare, compatibilă cu dispozitivele mobile Android, care le va permite micilor comercianți acceptarea plăților contactless, fără necesitatea unor echipamente suplimentare. Soluția, simplă și eficientă, va facilita acceptarea plăților fără numerar pentru milioane de IMM-uri și, prin urmare, va contribui la dezvoltarea acestora.
Comercianții micro, mici și mijlocii reprezintă coloana vertebrală a economiei europene, însă, în mod tradițional, modul lor de funcționare presupune exclusiv acceptarea plăților în numerar, o modalitate de plată nesigură și dezavantajoasă din pricina costurilor ascunse și a problemelor de securitate inerente. Prin acest parteneriat, phos și Mastercard vin cu o soluție alternativă pentru a permite IMM-urilor să accepte plăți electronice, într-o manieră simplă, sigură și eficientă.

„Astăzi, clienții oricărei firme, indiferent de mărimea acesteia, se așteaptă să li se ofere posibilitatea de a plăti în orice mod aleg. Libertatea de alegere a modalității de plată a devenit fundamentală, fapt ce a reprezentat o adevărată problemă pentru afacerile mici. Soluția oferită de phos este concepută special să se plieze pe nevoia de flexibilitate și de costuri accesibile a micilor comercianți, oferindu-le oportunitatea de a se folosi de o tehnologie deja disponibilă, precum smartphone-ul, pentru a accepta, în mod convenabil și sigur, plăți contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

„Terminalele POS tradiționale răspund numai anumitor nevoi ale micilor comercianți. Tocmai de aceea, ne-am dorit să dezvoltăm o soluție optimă pentru aceștia, indiferent de cerințele lor. Cu ajutorul phos, aceste firme se pot folosi de dispozitivele mobile de care dispun pentru a accepta plăți contactless. Includerea firmelor defavorizate din punct de vedere financiar în piața plăților digitale reprezintă o bornă importantă în procesul de simplificare a serviciilor financiare, pe care o urmărim”, a declarat Antonina Martinova, co-fondator phos.

Proiectul pilot va beneficia de sprijinul Paynetics, o instutuție e-money cu licență valabilă în Uniunea Europeană, în calitate de bancă tutelară, și este programat să se deruleze până în aprilie 2020. Prin colaborarea cu aproximativ 200 de IMM-uri din țările participante – România, Marea Britanie, Germania și Bulgaria – se va facilita adaptarea acestei soluții de plată inovatoare în conformitate cu realitatea condițiilor pieții actuale.

Aplicația phos este deja disponibilă în magazinul Google Play și permite tuturor dispozitivelor Android pe care este instalată să accepte, fie plăți cu carduri contactless, fie plăți prin intermediul altor dispozitive dotate cu tehnologia NFC, așa cum sunt telefoanele, ceasurile și brățările inteligente. Exceptând simplitarea utilizării, printre avantajele aplicației se numără și verificarea comercianților prin intermediul unui proces complet digitalizat, care ia în considerare protocoale de prevenire a evaziunii fiscale și a spălării de bani, precum și alte reglementări locale aplicabile. Insistând pe securitatea soluției, Mastercard, prin Serviciul Mastercard Digital Enablement, a certificat phos ca fiind una dintre primele soluții digitale POS pentru dispozitivele Android.

###
Despre Mastercard
Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Despre phos
Phos este o soluție exclusiv software care suplinește funcționalitatea POS-ului, făcând posibilă acceptarea plăților de la carduri contactless sau de la telefoane mobile direct către orice dispozitiv Android cu NFC, fără nevoia de hardware suplimentar. Phos oferă și alte funcționalități importante, precum afișarea cataloagelor de produse sau aplicații de loialitate care se integrează în mod firesc cu software-ul tip POS. Fiind foarte ușor de utilizat și oferind un mod de acceptare convenabil al plăților, phos vizează nu doar micii comercianți defavorizați din punct de vedere financiar, dar și afacerile cu marketing direct, curierii sau retailerii care oferă automatizarea plăților. În plus, phos are parteneriate cu bănci importante și cu furnizori pentru a oferi soluții white label complet personalizabile. Phos a primit certificarea MDES Nivel 2 și a îndeplinit toate cerințele impuse de renumitul laborator de Securitate Brightsight.
Aflați mai multe la https://phos.cloud.