Cheil | Centrade este noul partener de comunicare integrată al First Bank

Cheil | Centrade a câștigat pitch-ul demarat de First Bank în luna februarie pentru selectarea unui partener strategic de comunicare, proces de selecție la care au fost invitați mai mulți jucători de top din industria românească.

Agenția va oferi consultanță de strategie și creație through-the-line pentru campanii integrate de brand și produs pentru următorii trei ani, ce vor ajuta la consolidarea prezenței brandului american pe piața locală, după preluarea operațiunilor din România ale Piraeus Bank și Leumi Bank.

“Într-o piață din ce în ce mai dinamică, aveam nevoie de un partener la fel de dinamic care să ne ajute să implementăm strategia noastră de comunicare într-un mod cât mai eficient. Ne bucurăm că am găsit în echipa             Cheil | Centrade mixul perfect între strategie și creație și sperăm ca acest mix să dea naștere unor proiecte cât mai frumoase”, spune Viorel Ruse, Marketing and Communications Director First Bank.

Cheil | Centrade are o experiență solidă în banking, de peste un deceniu, este lead agency pentru branduri importante din industria energiei și asigurărilor și lead social agency pentru brandul numărul 1 în social media românească.

„Punem la dispoziție clientilor noștri o expertiză diversificată și servicii axate pe reinventarea modului în care oamenii se conectează cu brandurile și încercăm de fiecare dată să personalizăm pachetele de servicii, în funcție de nevoile și obiectivele fiecărui client. Cu ajutorul centrului nostru integrat de servicii digitale și analiză a datelor – Digital Intelligence and Analytics (DIA), care este unic pe piața din România, vom oferi un impuls suplimentar pe zona de digital marketing, integrând tool-uri digitale de consolidare a insight-urilor. Este un avantaj competitiv esențial în contextul actual, care a determinat multe schimbări atât în ceea ce privește comportamentul de consum, nevoile și consumul de conținut, dar și strategiile de business regândite pentru a susține rapid noul normal”, adaugă Radu Florescu, CEO Cheil | Centrade South East Europe.

„Ne-am bucurat să descoperim la client o echipă foarte ambițioasă, deschisă, constructivă, cu un veritabil American mindset. Cred că serviciile și produsele de ultimă generație pe care le au în portofoliu, alături de comunicarea îndrăzneață pe care am propus-o vor transforma rapid acest brand într-un top challenger. Parteneriatul cu First Bank nu este primul, însă este cel mai important pitch pe care îl câștigăm de când ne-am adaptat modul de lucru, procesele interne și tool-urile de relaționare la sistemul Work From Home,” continuă Mihai Gongu, Executive Creative Director, Cheil | Centrade.

Despre Cheil | Centrade:

Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrată din România și servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei (10 piețe), coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, NN Asigurări și Pensii, Raiffeisen Bank, Dr. Oetker, Mondelez, KTI, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way. Din 2018, Cheil | Centrade București a lansat și divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Cheil | Centrade este singura agenție românească premiată la cea mai recentă ediție London International Awards și, de asemenea, singura care a avut un membru în juriul celei mai recente ediții Euro Effie Awards.

Centrade este parte a holdingului internațional Centrade USA – cu operațiuni în București, Houston și Zagreb, alături de Chainsaw Europe, Kubis Interactive și Epidemic Worldwide.

Despre First Bank:

După o activitate de 18 ani, Piraeus Bank România devine First Bank, prin preluarea de către J.C. Flowers, unul dintre liderii domeniului de private equity. Misiunea noastră este să adoptăm şi să folosim beneficiile digitalizării astfel încât să asigurăm clienţilor o abordare mai uşoară a serviciilor bancare. Vom folosi tehnologia, fără a pierde interacţiunea umană pe care clienţii noştri o apreciază atât de mult.