Mastercard Fintech Express: noul program care facilitează lansarea și extinderea rapidă a startup-urilor europene

București, 2 iunie 2020. Mastercard anunță lansarea Fintech Express în Europa, un program conceput pentru a facilita intrarea pe piață și extinderea fintech-urilor. Startup-urile vor beneficia de avantajele oferite de parteneriatul cu Mastercard, folosind tehnologia și rețeaua globală a companiei, pentru a crea inovații care vor contribui la dezvoltarea economiei digitale.

Mastercard Fintech Express ajută startup-urile să se lanseze rapid și să se extindă, în funcție de nevoile acestora:

  • Acces – obținând licența Mastercard și accesând rețeaua companiei globale de plăți, printr-un proces simplificat de onboarding
  • Dezvoltare – devenind Partener Express1 și dezvoltând alianțe tehnologice unice cu ajutorul avantajelor oferite de Mastercard
  • Conectare – conectându-se cu Parteneri Express calificați și demarând operațiunile alături de Mastercard, în doar câteva zile

Programul sprijină startup-urile inovatoare din industria de plăți digitale, simplificând colaborarea cu Mastercard și partenerii săi, pentru lansarea unor noi produse fintech. Fintech Express este special conceput pentru fintech-uri care doresc să adauge noi soluții de plată suitei lor de produse și startup-uri tehnologice care doresc să se atingă noi segmente de piață, precum și pentru companii consacrate care doresc să inoveze prin parteneriate. Folosind colaborarea cu un Partener Express, brandurile își vor putea simplifica procesul de lansare a soluțiilor de plată, reducând durata acestuia de la câteva luni până la câteva zile2. Totodată, Partenerii Express se vor bucura de toate avantajele oferite de statutul de Qualified Engage Partner.

 „În ultimii ani, startup-urile europene au contribuit la tranziția către economii mai digitale la nivel global. Dezvoltarea accelerată a noilor tehnologii ne-a influențat viața în numeroase moduri. Fie că vorbim de plăți digitale, acces la finanțare sau comerț electronic, fintech-urile au devenit elemente esențiale în infrastructura modernă de plăți. Mastercard este deja recunoscut ca partenerul preferat al fintech-urilor din toată Europa, iar lansarea noului program reprezintă pasul următor al demersului nostru de a-i susține în atingerea obiectivelor de scalare și viteză”, a declarat Mark Barnett, Președinte Mastercard Europa.

Railsbank cu platforma sa de BaaS (Global Banking-as-a-Service) este unul dintre primi jucători care s-a alăturat noului program Partener Express. „Încă de la momentul accesării programului nostru Start Path în 2017, colaborarea excelentă cu Railsbank a alimentat continuu economia digitală, permițând fintech-urilor să lanseze noi tehnologii, rapid și simplu”, a adăugat Barnett.

În prezent, noi Parteneri Express sunt analizați pentru a fi certificați în curand. Mastercard Fintech Express face parte din Mastercard Accelerate, platforma complexă lansată de Mastercard care oferă sprijin și asistență startup-urilor și brandurilor emergente, pe tot parcursul dezvoltării și transformării acestora, de la lansare până la extinderea globală. Mastercard Accelerate este compus din patru programe principale: Fintech Express, Start Path, Engage și Developers.

Reglementările sistemului de open banking în Europa continuă să faciliteze dezvoltarea unor noi modele de afaceri pentru fintech-urile din regiune 3. „Sistemul open banking oferă jucătorilor financiari tradiționali oportunitatea de a colabora cu fintech-uri pentru a pune la dispoziția oamenilor produse inovatoare sigure și simple, a adăugat Barnett. Având în vedere acest lucru, Mastercard a lansat recent o nouă suită de soluții pentru sistemul open banking, care susține și garantează o gamă mai amplă de servicii financiare în Europa.

###

Despre Mastercard

Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Contact presă Mastercard

Marina Constanda                                         Oana Iosifescu

Senior PR Manager                                        Senior Media Associate

  1. 0755 069 067 M. 0742 100 251

mconstanda@golin.com                              oiosifescu@golin.com