De Halloween, Salvați Copiii sperie România cu cifre, nu cu monștri

Organizația neguvernamentală anunță o strângere de fonduri pentru toți cei care-și doresc să schimbe cifrele negre din educație.

De Halloween 2020, Salvați Copiii sperie România cu adevărații monștri, cei din educație: lipsa resurselor pentru școala online, slaba instruire a profesorilor pentru provocările școlii online, abandonul școlar și analfabetismul funcțional.

Campania Cu Adevărat Înfricoșător, dezvoltata împreună cu agenția McCann Bucharest, pune cele mai înspăimântătoare cifre pe tradiționalii dovleci de Halloween și merge cu trick-or-treat pentru a face realitatea educației din România mai puțin înfricoșătoare.

Cu cât intră mai multe orașe în scenariul roșu, cu atât mai mulți copii cad pradă monștrilor: 1 din 2 elevi face ore pe telefon, 28% dintre elevi nu au resurse pentru școala online și 3 din 20 de copii renunță la școală, iar asta se întâmplă în fiecare zi, nu doar de Halloween.

Cifrele ne arată că 41% dintre elevi sunt analfabeți funcțional și că 45.000 de copii abandonează școala. Realitatea este la fel de înfricoșătoare și atunci când vorbim de cei care ar trebui sa pregătească noile generații: 43% dintre profesori nu au resurse pentru a desfășura orele online.

„Noi spunem lucrurilor pe nume, pentru că numai așa putem lupta cu monștrii care compromit viitorul copiilor noștri: lipsa resurselor pentru elevi, slaba instruire a profesorilor pentru desfășurarea lecțiilor online, abandonul școlar și analfabetismul funcțional. Toți acești monștri există și nu se ascund sub pat, ci sunt la vedere, în societatea noastră fragilizată: educația precară duce la șomaj și la lipsa bunăstării pe care ne-o dorim.

Sperăm să atragem atenția asupra lucrurilor care sunt de speriat în România și să le schimbăm în bine, în copii care pot învăța de acasă, în profesori care au cu ce să predea elevilor de acasă și, de ce nu, în performanțe școlare”declară Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România)

Pentru a combate acești monștri, Salvați Copiii are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

Filmul campaniei: https://www.youtube.com/watch?v=hioa-54brUQ&t=3s

E anul cu cel mai înfricoșător Halloween de până acum. Pentru că pandemia nu afectează doar prezentul, ci si viitorulîntr-o Românie în care învățământul era oricum la pământ, sunt mii de copii care chiar nu mai pot avea acces la educație. Aproape o treime dintre elevi nu au tablete, laptopuri sau calculatoare. Fast-forward 10 ani mai târziu-mii de tineri adulți sunt total nepregătiți pentru viață. Am vrut să facem vizibile cifrele și cât de infricoșătoare sunt, iar Halloween-ul ne-a dat această oportunitate.” declară Irina Popp si Lia Bira, Group Creative Directors la McCann Bucharest.

Intră pe www.salvaticopiii.ro/cuadevaratinfricosator și donează pentru a alunga acești monștri din calea copiilor care vor să învețe. Companiile se pot implica și ele în campanie, completând contractul de sponsorizare.Mai multe detalii puteți primi la adresa secretariat@salvaticopiii.ro.

Despre Organizația Salvați Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfășoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.