Câștigătorii primului festival de video din România, VKRS 2020

București, 24 Noiembrie 2020 – Primul festival de video din România a premiat săptămâna trecută, în cadrul VKRS – Best in Video Gala 2020, creatorii de conținut video din România.

Gala și-a propus să recunoască performanța creatorilor de conținut care se exprimă prin intermediul video, a celor care stăpânesc cel mai bine arta de a transmite mesaje, emoție, informație, de a ne distra sau educa în formatul devenit rege. Și mai ales performanța celor care au reușit să strânga comunități si energii spectaculoase în jurul pasiunii și personalității lor.

VKRS – Best in Video Gala 2020 a reunit cei mai cunoscuți și relevanți artiști, influenceri, creatori de conținut, vloggeri, regizori, producători și brandurile care domină comunicarea video din România.

Lumea digitală de astăzi este conectată prin ecrane, iar videoul este rege. Laureații Galei VKRS arată cât de valoros este peisajul video din România și cum creativitatea, inovația și munca susținută creează comunități extraordinare. Le mulțumim tuturor creatorilor de conținut pentru ceea ce fac în acest domeniu extrem de dinamic”, spune Marta Ușurelu, Owner Biz.

Laureații VKRS – Best in Video Gala 2020 sunt:

CATEGORIA BEST USE OF VIDEO IN ENTERTAINMENT

 • Mircea Bravo

CATEGORIA BEST USE OF VIDEO IN EDUCATION

 • Zaiafet

CATEGORIA BEST USE OF VIDEO IN GAMING

 • Throneful

CATEGORIA Best Use of Video in Fashion & Beauty

 • Andreea Balaban

CATEGORIA BEST USE OF VIDEO IN IT

 • Zona IT

CATEGORIA BEST USE OF VIDEO IN AUTO

 • 99vehicles

CATEGORIA BEST PERSONAL VLOG IN 2020

 • Selly

CATEGORIA BEST FOOD CONTENT CREATOR

 • JamilaCuisine

CATEGORIA BEST TV SHOW CHANNEL IN 2020

 • iUmor

CATEGORIA DIGITAL CONTENT CHANNEL OF THE YEAR

 • Cavaleria

CATEGORIA VKRS 2020 RISING STARS PESTE 150K ABONATI

 • Farcaș Andrei

CATEGORIA VKRS 2020 RISING STARS 100-150K ABONATI

 • Mariciu

CATEGORIA VKRS 2020 RISING STARS 50-100K ABONATI

 • Carli Marian

CATEGORIA VKRS 2020 RISING STARS 50K ABONATI

 • Cristian Florea

CATEGORIA TIKTOKER OF THE YEAR

 • Andra Gogan

CATEGORIA BEST VIDEO INSTAGRAMER OF THE YEAR

 • Alina Ceușan

CATEGORIA INTERNATIONAL CONTENT VLOGGER OF THE YEAR

 • Bogdan`s Show

VIDEO CREATOR OF THE YEAR

 • Alex Coteț

BEST USE OF A BRAND CHANNEL

 • Lidl

Best Use of Video in Journalism

 • Recorder

Lista laureaților ediției, dar și a nominalizaților se regăsește pe site-ul: www.VKRS.ro

Înregistrarea galei poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=OH8G2TE7skA

Designul trofeului a fost creat de artistul plastic Ovidiu Toader, iar gala a fost prezentată de carismaticul prezentator TV, Cabral Ibacka.

 Am pornit la drum cu gândul să încurajăm și să răsplătim performanța creatorilor de conținut de pe YouTube, a vloggerilor. Dar am mers mai departe, am ajuns la video și am construit mai mult în jurul esenței peisajului actual în comunicare și anume aceea că video este principalul format media care susține astăzi experiența, entertainmentul, afacerile și educația, iar de aici nu a mai fost decât un pas până am ajuns la ideea unui eveniment care să fie construit în jurul videoului și să ofere informații și experiențe actuale și interesante pentru cei care pot beneficia de pe urma acestui format“, spune Mugur Pătrașcu, co-organizator VKRS.

Tot în cadrul evenimentului VKRS s-a lansat TOP 50 TikTok în România. Descopera cine sunt cei mai urmăriți TikTokeri!

Primele 10 locuri au fost ocupate de: Andra Gogan (@andragogan), Dania Mihaiu (@ninjagirldraws), Remus Ionuț Dumitrache (@jador_official_one), Ana Gumescu (@anagum), al doilea cont al Andrei Gogan (@andragoganro), Delia Matache (@delia), Marius Iordache(@funny.science), Cristina Almasan (@cristina_almasan), Florina Toma (@Florina_toma) și Claudiu Iosif Saraj (@claudisky).

Vezi topul complet aici: https://www.revistabiz.ro/top-50-tiktok-in-romania-cei-mai-urmariti-tiktokeri-festivalul-de-video-vkrs-2020/

Parteneri cu viziune

Prima ediție a festivalului are avut ca partener principal brandul Lidl, unul dintre pionierii din marketing în adoptarea digitalului și a videoului în comunicare. Festivalul îi mai are ca parteneri la aceasta ediție pe Telekom, Banca Transilvania, OPPO, TikTok, answear, Campofrio, foodpanda, OVN și TopVloguri.ro.

Despre VKRS:

VKRS – Video Killed The Radio Star, este primul festival din România dedicat videoului, organizat de echipele Biz și Screen Native.

Evenimentul a reunit 12 ore de conținut valoros oferit, printre alții, de Mircea Bravo – vlogger, Cabral Ibacka – realizator TV, influencer și antreprenor, Mickey H – creator și producător, Iulia Albu – instagram influencer, Răzvan Exarhu – jurnalist, George Buhnici – jurnalist & vlogger, Raul Gheba – creator Sector 7, Bogdan Naumovici – 23 Communications, Cristian Delcea – cofondator Recorder, Vali Pintilescu – YouTube Content Stategist, Alex Coteț – regizor de film, scenarist și producător, Ion “Lutzu” Cojocaru – Content Director, MRM//McCann, Laura Savu – Global Community Manager, Alexandru Ion – Director Marketing foodpanda, Cristina Almasan – Creator Tik Tok, Marian Ionescu – Vlogger, @Mariciu, Alin Sterian aka iRonic Distors – Regizor si producator muzical sau Coste Narcis – CEO, Online Video Network.

Vezi toate speech-urile aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZvyUbpJfO9o