Leo Burnett Bucharest și Telekom Romania câștigă Aurul la ANDY Awards 2021. Agenția, parte din Publicis Groupe România, este singura din zona ECE recunoscută anul acesta la prestigiosul festival

14 aprilie 2021, București – Campania „Parcul Online”, realizată de Leo Burnett Bucharest pentru Telekom Romania, a obținut Aurul la competiția Internațională ANDY Awards 2021. Prestigiosul premiu, anunțat luni, este singurul câștigat de o agenție și de o companie din România și Europa Centrală și de Est la ediția de anul acesta a festivalului.

„Misiunea brandului nostru este să utilizeze tehnologia pentru a crea utilitate socială, abordând cele mai relevante probleme pentru români. Având în vedere importanța tot mai mare a internetului în viața copiilor, cât și pericolele pe care aceștia le pot întâmpina în mediul digital, am creat «Parcul Online», un experiment social prin care am dorit să tragem un semnal de alarmă pentru părinții din România. Scopul acestuia a fost de a crește nivelul de conștientizare al acestora cu privire la pericolele online la care sunt expuși copiii lor și, în același timp, de a le oferi o soluție adecvată pentru a preveni astfel de pericole și a-și proteja copiii”, a declarat Andreas Elsner, Director Executiv Comercial, Segment Rezidențial, Telekom Romania.

„Suntem încântați și recunoscători pentru premiul obținut de inițiativa «Parcul Online» la Premiile ANDY. Pregătirea proiectului a durat mai bine de un an și a trebuit să gestionăm multe provocări logistice pe parcurs. Suntem, însă, mândri de rezultate și fericiți că, alături de clientul nostru Telekom Romania, am putut contribui la un subiect atât de important precum siguranța online a copiilor. Un proiect de asemenea complexitate nu ar fi putut fi realizat fără efortul comun al echipelor de creație, client service, strategie, producție și, desigur, al clientului – și aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru energia enormă și pasiune”, a spus Vasilije Corluka, Chief Creative Officer, Leo Burnett Bucharest.

„Sunt incredibil de mândru de acest rezultat la Premiile ANDY – o competiție foarte strânsă cu un juriu de excepție, format din președinții echipelor de jurizare din celelalte festivaluri mari. Cu siguranță, faptul că aceasta este o competiție globală a pus reflectorul pe forța creativă a echipei. Având în vedere că este prima competiție majoră din cursul unui an, toți profesioniștii din industrie sunt cu ochii pe ea, iar rezultatele tind să dea tonul pentru restul anului – ceea ce reprezintă o recunoaștere majoră pentru echipă. După premiile obținute anul trecut de Publicis, cu campania Moldy Whopper, cel de anul acesta obținut de Telekom și Leo Burnett Bucharest este încă o dovadă a impactului și calității produsului creativ din zona ECE și a abilității noastre de a realiza campanii recunoscute global cu toate brandurile din Grup și din regiune”, a spus Jorg Riommi, Chief Creative Officer, Publicis Groupe Central Eastern Europe.

Despre campania câștigătoare

„Parcul online” a fost creat de Leo Burnett Bucharest pentru Telekom Romania pentru a promova beneficiile aplicației Kaspersky Safe Kids Premium, disponibilă tuturor abonaților Telekom de telefonie mobilă. Având cea mai rapidă viteză de internet din Europa la cel mai mic preț din lume, România se confruntă cu o problemă unică. Internetul este locul de joacă preferat al copiilor români pentru a învăța, explora și a-și face prieteni – ceea ce, inevitabil, îi expune la pericole online. Cu toate acestea, amenințările online sunt adesea abstracte și greu de identificat, iar mulți părinți nu folosesc niciun instrument software pentru a-și proteja copiii. Pentru a promova aplicația pentru siguranța copiilor, Telekom a trebuit să educe părinții despre pericolele online și să le arate cât de reale sunt. Campania „Parcul online” s-a născut pentru a aduce la viață pericolele online în ochii părinților.

Un experiment social a fost realizat în cel mai mare parc de amuzament din București, în cadrul căruia au fost create „atracții” speciale. Fiecare atracție imita un pericol online – de la cyberbullying la filme porno online și prădători digitali. Părinții au fost „invitați” la atracții, unde au trecut prin pericolele online transpuse în lumea reală. Videoclipul „Parcul online” a devenit viral imediat, iar siguranța online a copiilor a ajuns în topul subiectelor discutate în mass-media și a atras interes considerabil. Campania a schimbat semnificativ nivelul de conștientizare din jurul pericolelor pentru copii, la nivel național. Aceasta a ajuns la 88% din părinții din România, care și-au schimbat radical abordarea, 80% dintre aceștia luând acum în considerare achiziția de instrumente online de protecție versus 16%, procentul înregistrat înainte de campanie. În același timp, aplicația a fost descărcată de 800% mai multe ori.

Videoclipul înscris în competiție este disponibil aici, iar cel al campaniei poate fi accesat aici.

Echipa Leo Burnett Bucharest:

Chief Creative Officer                         Jorg Riommi CCO CEE, Vasilije Corluka CCO, Adriatic

Group Creative Director

Group Creative Director                     Andreas Aron

Senior Art Director                              Viorel Holovach

Brand Communication Director          Mihai Lucanu

Group Account Manger                      Maria Ilea

Senior Account Manager                    Magdanela Cernat

Planning Director                                Corina Bratu

Managing Director                              Diana Alexa

Assoc. Dir. & Chief Strategy               Victor Stroe

Production House                               Saga Film

Director                                               Giovanni Fantoni Modena

Echipa Telekom Romania:

Chief Commercial Officer, Residential Segment                                           Andreas Elsner

Brand & Communication Strategy Director                                                    Ruxandra Rău

Corporate Communications Director                                                  Ruxandra Vodă

Senior Product Manager Communication and Brand Strategy                     Ștefania Rusu

Head of Media                                                                                                Ciprian Postelnicu

Senior Media Relations & External Communications Specialist                   Cristina Iliescu

Design Team Lead & Product Owner                                                            Andreea Popescu

Despre International ANDY Awards

International ANDY Awards, primul festival planificat în fiecare an, dedicat industriei creative, celebrează ideile, măiestria cu care acestea sunt aplicate, inovația și curajul în gândire, care determină progresul industriei. Fiind cele mai râvnite premii pentru excelența creativă în publicitate de peste 50 de ani, Premiile ANDY reprezintă un predictor și barometru pentru ceea ce are mai bun industria. În prezent, sunt acceptate în competiție campaniile agențiilor, firmelor de producție, brandurilor, publisherilor, studio-urilor, companiilor de PR, persoanelor și studenților.

Festivalul este produs de compania-mamă, The ADVERTISING Club of New York, un ONG dedicat industriilor de advertising, media, marketing și de publicitate și tehnologii.

Despre Publicis Groupe – The Power of One

Publicis Groupe România, prezent de 25 ani pe piața locală, este cel mai mare grup de marketing, comunicare și transformare digitală din România, având la bază sinergia dintre Creativitate și Tehnologie. Grupul oferă clienților acces la cele mai avansate Servicii și Instrumente de lucru, concentrate în patru arii de expertiză: Comunicare, Media, Data și Tehnologie.

Cu o expertiză solidă în toate verticalele de business relevante, Publicis Groupe România asigură, prin modelul său de business – Power Of One – un Management fluid al Resurselor și Competențelor alocate fiecărui Client în parte.

În portofoliul Publicis Groupe România se află unele dintre cele mai puternice agenții de marketing și comunicare din lume: Publicis, Leo Burnett, Saatchi&Saatchi+The Geeks, MSL The Practice, Zenith, Starcom și Spark Foundry. www.publicisgroupe.com | Twitter:@PublicisGroupe | Facebook | LinkedIn | YouTube | Viva la Difference!

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți.

Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.