Oana Cociașu reprezintă România pentru prima dată în Comitetul Executiv al ICAS (The International Council of Advertising for Self-Regulation)

  • După opt ani în calitate de Președinte RAC, Oana Cociașu devine și unul dintre cei nouă membri ai Comitetului Executiv ICAS
  • România este pentru prima dată reprezentată în cadrul Comitetului Executiv ICAS

București, 12 mai 2021

După opt ani în calitate de Președinte al Romanian Advertising Council (RAC), Oana Cociașu devine și unul dintre cei nouă membri în Comitetul Executiv al ICAS (The International Council of Advertising Self-Regulation), organismul international pentru auto-reglementarea industriei de publicitate.

ICAS a ales noul Comitet Executiv în 7 mai 2021, iar Oana Cociașu, Președinte RAC, reprezintă România pentru prima oară în cadrul boardului organizației mondiale, fiind propusă și aleasă în unanimitate de voturi.

Sunt onorată să fac parte dintr-un nucleu de profesioniști care sunt motorul unei organizații cu o misiune puternică la nivel global – aceea de a asigura un cadru legal, onest și decent în comunicarea comercială. Totodată, mă bucură faptul că România obține vizibilitate în cadrul ICAS, dar și la nivel global, în tot ceea ce înseamnă auto-reglementare a publicității, conturarea de bune practici pentru ca industria să rămână fair-play și găsirea de soluții pentru noile provocări care apar odată cu evoluția tehnologiei și a comportamentului consumatorilor”, a spus Oana Cociașu, Președinte RAC și Managing Partner Medic One.

Oana Cociașu va face parte din Comitetul Executiv al ICAS alături de reprezentanți ai World Federation of Advertisers și alți top executives în cadrul unor organisme de auto-reglementare din US, UK, Australia, America de Sud, Italia, Spania și Franța.

Lansată ca organizație independentă în octombrie 2016, ICAS este o platformă globală care promovează publicitatea responsabilă prin auto-reglementare eficientă a comunicării comerciale, cu ajutorul Codurilor de Bune Practici. ICAS reunește o rețea de organizații de auto-reglementare din Africa, Asia-Pacific, Europa, America de Nord și de Sud, Australia, precum și asociații globale care reprezintă industria publicitară (World Federation of Advertisers, IAA – International Advertising Association, European Advertising Standards Alliance, European Publishers Council, World Out of Home Organization) și experți în publicitate globală și legislație de marketing (Global Advertising Lawyers Alliance).

***

Despre Medic One

Medic One a fost înfiinţată în 1999 de Dr. Oana Cociaşu, Veronica Savanciuc şi alți parteneri, fiind prima agenţie full service specializată în marketing şi comunicare medicală din România. Medic One asigură servicii de consultanță, strategie, creaţie şi implementare de campanii integrate de comunicare medicală în offline şi online, atât pentru piața locală, cât și cea internațională. Campaniile și proiectele agenției sunt multipremiate național și internațional, la festivaluri precum EMEA Sabre Awards, EFFIE, IAB Mixx Awards, ADC*Ro, PR Awards și Cristal Festival. Medic One este membră a grupului de comunicare Lowe Group din care mai fac parte Initiative, Mullen, Golin și Profero. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicone.ro.