Începe Bucharest Tech Week!

Mâine, 18 Mai, începe ce-a de-a V-a ediție a celui mai îndrăgit festival dedicat tehnologiei și inovației din România, Bucharest Tech Week.

Festivalul care transformă de cinci ani Bucureștiul în capitala tehnologiei se desfășoară anul acesta în perioada 18-23 Mai, ONLINE, Live, pe platforma MyConnector. “BUCUREȘTI. INIMA TEHNOLOGIEI” este conceptul care reunește, prin interacțiuni profesionale și personale, dar și prin networking facilitat și încurajat de platformă, toți pasionații de inovație și tehnologie.

Ceremonia de deschidere a Festivalului tehnologiei va avea loc marți, 18 Mai, începând cu orele 10:00, online, pe platforma unde se desfășoară întreg festivalul și îi are ca invitați de onoare pe Dl. Ministru al Cercetării, inovării și digitalizării Ciprian Sergiu Teleman și pe Dl. Primar General al Municipiului București, Nicușor Dan.   

Chiar și în variantă online, festivalul păstrează aceeași structură complexă și acceași atmosferă din anii anteriori: șase BUSINESS SUMMITS (Innovation, Future Retail, Fintech, HR Masters, Software Architecture, JAVA) și trei zile de TECH EXPO, singura expoziție de tehnologie și inovații din România, dedicată publicului larg.

Toate cele șase BUSINESS SUMMITS au o componentă educativă și interactivă, reprezentată de conferințele online dedicate profesioniștilor din domenii diverse pre-urilecum IT, Banking și Servicii Financiare, Telecomunicații, Auto, Healthcare & Pharma, Medical, Retail, Comerț, FMCG, Producție, Energie, Administrație, Servicii, etc. și din toate verticalele de business. Acestea vor fi susținute de 33 dintre cei mai cunoscuți experți internaționali și 32 specialiști locali în domenii precum IT, Innovation, Retail, HR sau Fintech. Pe lângă conferințe, Summit-urile cuprind paneluri cu dezbateri pe diverse teme de actualitate, studii de caz și workshop-uri, dar și o zonă expozițională unde 34 de companii de Top din domeniile IT & Tech își vor prezenta soluțiile și produsele, la standurile virtuale.

Printre acestea se numără partenerul principal al festivalului, Cognizant Softvision, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de produse software din întreaga lume și unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din țara noastră, cu peste 2000 de angajați.

Interacțiunea în timp real între toți participanții și networking-ul sunt posibile datorită multitudinii de instrumente de comunicare pe care le oferă platforma: chat public, chat privat, camere private pentru discuții, posibilitatea de a trimite cărți de vizită participanților, selectați în funcție de diferite criterii, posibilitatea de a realiza sesiuni video în direct la standuri, etc.

Printre speakerii internaționali de top ce vor participa la festival se numără:

  • JOSH LINKNER, “Creative Troublemaker” & Co-Founder Platypus Labs, Two-Time NY Times Bestselling Author, speaker la Innovation Summit pe 18 Mai.

JOSH LINKNER este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și speakeri americani, autor de succes și, așa cum el însuși se prezintă, un adevărat creator de probleme. JOSH LINKNER a fost desemnat de două ori Antreprenorul Anului de către Ernst & Young și a primit prestigiosul premiu United States Presidential Champion of Change, în timpul mandatului președintelui Barack Obama. Totodată, el este și autorul a patru bestsellere: Hacking Innovation, The Road to reinvention, Disciplined dreaming și Big little breakthroughs. Ultimele două dintre acestea au câștigat inclusiv titulatura de New York Times Bestsellers.

La București, în cadrul Innovation Summit, Josh va explica cum presiunea de a genera idei mărețe nu face altceva decât să copleșească individul și să inhibe creativitatea și va prezenta cea mai nouă carte a sa, Big Little Breakthroughs: How Small, Everyday Innovations Drive Oversized Results.

  • AJIT SIVADASAN, Global Head, Online Sales Lenovo, speaker la Future Retail Summit pe 19 Mai.

Ajit Sivadasan lucrează la Lenovo de 15 ani și este cel care a dezvoltat strategia de vânzări online a companiei, care a crescut de la 5 la 35 de țări. Ajit deține o diplomă de licență în inginerie industrială, obținută în India, un MS în management industrial de la Universitatea Northern Illinois și un MBA primit la Școala de Management Peter F. Drucker de la Claremont Graduate University.

El va participa la Bucharest Tech Week 2021, online, pe data de 19 mai, la Future Retail Summit și va prezenta perspectiva Lenovo privind evoluția în viitor a  comerțului online.

  • ERIK VAN VULPEN, Fondatorul Academy to Innovate HR (AIHR), speaker la HR Masters Summit pe 20 Mai

Erik van Vulpen este un lider mondial în inovarea domeniului resurselor umane, cu abilități digitale și analitice, dar și un speaker internațional foarte apreciat.

La Bucharest Tech Week, Erik va susține o conferință, în cadrul HR Masters Summit. În prezentarea sa, Erik van Vulpen, va vorbi despre schimbările pe care pandemia le-a cauzat la locul de muncă, despre cum aceste schimbări vor afecta modul în care vom munci în viitor, dar și despre ce abilități avem nevoie pentru a ieși victorioși din această perioadă dificilă.

  • DEBORAH YOUNG, Fondator și CEO The RegTech Association, speaker la Fintech Summit pe 19 Mai

Deborah Young este fondator și CEO al Asociației RegTech, o organizație non-profit, ce are ca scop accelerarea adoptării soluțiilor RegTech și crearea unui centru global de excelență. De când a înființat asociația în 2017, ea a coordonat dezvoltarea a 175 de organizații, inclusiv 120 de companii din domeniul RegTech. Ea o experiență de peste 20 de ani în servicii financiare, inclusiv investiții bancare, capital privat, capital de risc, pensii și asigurări. Deborah deține un Executive MBA (Global) obținut la UTS Business School și a fost desemnată drept Australian Financial Review’s 100 Women of Influence în 2019, pentru inovație.

Deborah va susține o conferință pe 19 Mai, la Fintech Summit. Sesiunea se va concentra în jurul impactului social al RegTech-ului, asupra modului în care colaborarea la nivel global este esențială, iar barierele ce stau în calea adoptării acestei acțiuni trebuie înlăturate.

  • OTAVIO SANTANA, Staff Engineer, Xgeeks, speaker la JAVA Summit pe 21 Mai

Otavio este un inginer software pasionat de Cloud și JAVA. Otavio este membru în Expert Groups și Expert Leader în JSR și JCP. Lucrează în paralel pe mai multe proiecte ale Fundației Apache și Eclipse, cum ar fi Apache Tamaya, MicroProfile, Jakarta EE. Este lider JUG și speaker obișnuit la conferințele JavaOne și Devoxx. Otavio a primit Duke’s Choice Award și Java Champion Award.

La Bucharest Tech Week, Otavio va susține o conferință, în cadrul JAVA Summit, pe 21 Mai. În cadrul sesiunii va prezenta punctele forte și punctele slabe ale tehnologiilor JAVA integrate cu baze de date.

  • EOIN WOODS, CTO Endava, speaker la Software Architecture Summit pe 21 Mai

Eoin Woods este CTO la Endava, unde coordonează strategia tehnică a companiei, ghidează dezvoltarea talentelor și direcționează investițiile în tehnologii emergente. Eoin este un autor publicat pe scară largă atât în comunitățile de cercetare, cât și în comunitățile industrial, dar și un speaker cunoscut.

La Bucharest Tech Week, Otavio va susține o conferință, în cadrul Software Architecture Summit, pe 21 Mai. El va prezenta o serie de tehnici de realizare a aplicațiilor în siguranță.

Participarea la Business Summits se face pe baza unui bilet de acces ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/bussinesssummits.

TECH EXPO, parte din conceptul Bucharest Tech Week, este expoziția online de tehnologie accesibilă publicului larg ce va încheia săptămâna. Astfel, în perioada 21-23 Mai va putea fi vizitat gratuit cel mai mare eveniment B2C din ecosistemul tehnologic autohton dedicat prezentării celor mai recente inovații din domeniu. În cadrul TECH EXPO participanții pot vizita standuri virtuale, pot interacționa cu reprezentanții companiilor prezente și cu specialiști în domeniul tech și pot asista în timp real la activitățile ce se vor desfășura pe cele patru scene amenajate online: Unboxing Stage, Gaming Stage, SMART Everything, Tech for Kids.

La TECH EXPO vizitatorii vor putea vedea cele mai noi gadget-uri și produse SMART pentru casă și birou, precum aspiratoare și mopuri robot, prize și întrerupătoare inteligente, termostate și soluţii inovatoare pentru încălzire, încărcătoare de buzunar pentru mașini electrice, sau translatorul de buzunar ce poate traduce vocal și în scris în 70 de limbi vorbite în peste 200 de țări. Totodată ei vor putea participa la prezentări live despre E-Health, cybersecurity, realitate augmentată, robotică și programare pentru copii și la dezbateri despre Smart City & E-mobility. Pasionații de jocuri video vor avea o scenă dedicată, unde toată ziua de vineri 21 Mai vor putea participa la sesiuni Live de gaming, cu cei mai cunoscuți și îndrăgiți jucători: Theo Zeciu, S1KE și Tedereu.

Și, pentru că digitalizarea este un subiect foarte important pentru orice capitală europeană, tot vineri, 21 Mai, orele 12:45, la TECH EXPO, la panel-ului denumit Digitalizarea Bucureștiului sub lupă, Dl. Președinte al Autorității pentru Digitalizarea României Octavian Oprea, Dl. Viceprimar al Primăriei Municipiului București Stelian Bujduveanu, Dna. Primar a Sectorului 1 Clotilde Armand, Dl. Primar al Sectorului 2 Radu Mihaiu și Dl. Primar al Sectorului 6 Ciprian Ciucu și vor dezbate în direct acest subiect, împreună cu bucureștenii.  

O altă surpriză pentru participanții la TECH EXPO este faptul că oricine se înscrie și participă la eveniment poate câștiga un aspirator Roomba i7 de la iRobot, un termometru inteligent oferit de www.techcuisine.ro, o trotinetă electrică MOON, o încuietoare inteligentă Nuki Smart Lock, tricouri și harta României cu Realitate Augmentată, oferite de ITsMagic sau un Smarwatch VERSA 2, din partea Fitbit.

Interacțiunile și comunicarea în timp real sunt încurajate și vor fi făcute posibile prin intermediul platformei MyConnector.

Participarea la TECH EXPO, precum și la prezentările organizate pe cele patru scene este gratuită și se face baza înscrierii pe https://www.techexpo.ro/ .

Organizatorul BUCHAREST TECH WEEK este UNIVERSUM Events. 

Partenerii Bucharest Tech Week sunt:

Main Partner: Cognizant Softvision

Business Summits Inspired by certSIGN

Innovation Summit Partner: IQOS

Future Retail Summit: RBC – Romanian Business Consult

Fintech Summit: Raiffeisen Bank

HR Masters Partner: Undelucram.ro

JAVA Summit Partner: EPAM Systems

Software Architecture Partner: Luxoft

Innovation Networking Partner: Salesforce

Retail Innovation Networking Partner: Mastercard

HR Networking Partner: Wizrom Software

Software Architecture Networking Partner: Superbet

Business Innovators:  Cegeka, Adobe, Thales, eMAG, Transmit Security, Wolf Theiss, Finastra, Ascendia Design, TotalSoft, SPARK,  Codecool, SoftOne, LSEG (London Stock Exchange Group) Romania, Happy Recruiter, SanoPass

Technology Connectors: E.ON Romania, Vasco Electronics, MOON, Engie Romania

Delivery Partner: foodpanda

Vitamin Water Partner: Brainia

Energized by: Rockstar

Internet Partner: VIVA Telecom

Parteneri media: ROCK FM, Cațavencii, CARIERE, HR Manager, PRwave.ro, wall-street.ro, start-up.ro, thetrends.ro, Softlead, retail-fmcg.ro, Pheonix Media, COCOR Media Channel, Blitz TV, The Recursive.  

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale:

www.techweek.ro

https://www.instagram.com/techweekro/

https://www.linkedin.com/company/techweekro

https://www.facebook.com/TechWeekRO

https://www.facebook.com/events/875644959925120

https://www.facebook.com/events/436521974132874/

Despre Universum 

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă din o serie de evenimente online, care au la bază tematici întâlnite deja la Bucharest Tech Week și GoTech World. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul manifest care se desfășoară de cinci ani în România și care reunește profesioniștii și pasionații de tehnologie.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și ,,casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est”, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

MyConnector este un sistem integrat folosit la gestionarea fluxului de participanți, plecând de la înregistrarea online până la realizarea accesului în cadrul unui eveniment.

Târgul Imobiliarium Universitate reunește pe parcursul celor 2 zile peste 80 de proiecte rezidențiale noi. Evenimentul atrage ansambluri din sectoarele 3, 4, 5, 6 dar și câteva din sectoarele 1-2 sau județul Ilfov.

Virtual Events este o platformă dezvoltată de divizia MyConnector, care presupune transferul experienței unui eveniment din offline în online, fără să fie nevoie de prezența fizică într-o locație.

GOOD-FOOD.ro este un serviciu creat de UNIVERSUM și Lagoo Snagov. Este o variantă safe și sănătoasă de a comanda mâncare, bazată pe ingrediente proaspete și preparate gustoase, cu un cost avantajos și livrare gratuită.

Departe de agitația urbană, aflat la 20 de minute de București, la intrarea în Snagov Sat, pe malul lacului și înconjurat de pădure, Lagoo Snagov este o locație de evenimente completă, unde zona outdoor și indoor creează cadrul potrivit pentru orice tip de eveniment.

Event Park este primul spațiu în aer liber pentru evenimente desfășurate în condiții de maximă siguranță. Cele peste 6 hectare din cadrul Lagoo Snagov pot găzdui seri de cinema, concerte în aer liber și evenimente care respectă distanțarea socială.