logo-IAA_30-1

Cheil | Centrade, cea mai bună performanță de până acum la Premiile Effie cu 3 trofee și 5 nominalizări în categoriile tech, energie, banking și asigurări

Premiile Effie 2021, principala competiție dedicată eficienței și creativității în publicitate, a validat parteneriatul de succes dintre Cheil | Centrade și clienții săi prin 5 nominalizări și 3 premii acordate pentru campaniile Samsung – Next Top Galaxy Idol (Argint în categoria Engaged Communities), ENGIE – Creează cu Engie un nou început (Bronz în categoria Energie) și First Bank – Primul care face diferența (Bronz în categoria Servicii financiare). Campaniile NN Asigurări – Alternativa NN și First Bank – Sperie-ți banca! au fost pe lista de finaliste în categoriile Servicii financiare, respectiv Marketing sezonier.

Acest rezultat marchează un pas semnificativ pentru Cheil | Centrade, hub-ul regional de advertising, marketing și business intelligence pentru rețeaua sud-coreeană Cheil în Europa de Sud-Est.

“Ne bucurăm de această performanță, care vine pe fondul deciziilor strategice de business pe care le-am luat recent, în paralel cu extinderea capabilităților echipei, câștigarea unor conturi noi importante și provocările fără precedent din 2020,” subliniază Radu Florescu, CEO Cheil | Centrade. “Suntem într-un punct cheie, susținut de capacitatea echipei noastre de a imagina și implementa campanii eficace și creative pentru clienți care activează în cele mai diverse, dinamice și strategice industrii, precum Banking, Energie și Tehnologie. Rezultatul confirmă totodată și votul de încredere primit de la companiile de top care ne-au ales ca parteneri în urma unor procese competitive de pitch, pentru că nu am propus doar o idee câștigătoare, ci am livrat platforme pe termen lung ce s-au dovedit esențiale în atingerea obiectivelor lor de brand și de business.”

El adaugă: “La Cheil | Centrade, credem cu tărie în rolul industriei de a dezvolta business-uri în mod sustenabil. Profit de ocazie pentru a-i felicita pe colegii din industrie pentru performanța de la Effie, pentru că ne inspiră și ne motivează să ne auto-depășim. Așteptăm cu entuziasm ediția de anul viitor, cu proiecte noi, mai multă concurență și speranțe și mai mari.”

Mihai Gongu, Executive Creative Director Cheil | Centrade, adaugă: “Sunt foarte mândru de echipele care au muncit din greu pentru a aduce aceste campanii la lumină în cea mai bună variantă a lor, mai ales într-un an pandemic. Această realizare este cu atât mai prețioasă cu cât trei dintre campaniile finaliste, și anume campaniile integrate de relansare pentru ENGIE, First Bank și NN Asigurări, sunt platforme noi strategice de brand create aici în Cheil, demonstrând dedicarea noastră de a construi branduri într-o manieră sustenabilă. Un rezultat la fel de apreciat este Argintul pentru Samsung, pentru o campanie social media care a zdrobit toate recordurile în materie de engagement și a ajutat liderul de piață să rămână o prezență constantă pe scena Effie și în acest an.”

 Amalia Anghel, Corporate Communication Manager, ENGIE spune despre primul Effie din istoria brandului în România: „Am găsit la Cheil o echipă experimentată care are răbdarea și energia de a contura o platformă de brand precum Creatorii de Energie, proiectată să funcționeze pe termen lung. Am construit pe ea și în acest an, descoperind că este foarte potrivită pentru toții pilonii noștri strategici, de la CSR la sponsorizări sportive. Abia așteptăm să ne întoarcem cu ea pe scena Effie și la anul. Și poate chiar în categoria Sustained Success, într-o bună zi.“

Viorel Ruse, Marketing and Communications Director, First Bank laudă de asemenea parteneriatul strâns dintre agenție și client: “Suntem încântați să lucrăm cu o echipă care înțelege provocările industriei și ne ajută să ne mișcăm mai rapid. Faptul că găsim în Cheil | Centrade echilibrul corect dintre creativitate și mentalitatea orientată spre rezultate este de neprețuit”.

Simona Panait, Marketing & Online Director Samsung Electronics România-Bulgaria, adaugă: „Ne bucură foarte mult premiul obținut și vreau să felicit toate echipele implicate în acest proiect. Campania Next Top Galaxy Idol a reușit să aducă un concept specific culturii coreene mai aproape de publicul român, în special cel tânăr. Această distincție ne-a confirmat faptul că avem o comunitate interesată nu doar de produsele Samsung, dar și de fenomenul KPop, de aceea intiațivele noastre în această direcție vor continua și în acest an”.

Înainte de Effie, campaniile Cheil | Centrade au avut parte de recunoaștere atât pe plan local, cât și internațional. Agenția a fost numită Agenția Anului pentru România în TopFICE, un clasament independent ce analizează 1.190 de agenții din 59 de țări și 89 de festivaluri, și a fost aplaudată atât la WINA Awards, cât și la KIAF.

Despre Cheil | Centrade

Fiind prezentă pe 11 piețe, Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrată din România și servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și content social media pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, NN, Raiffeisen Bank, Dr. Oetker, Mondelez, KTI, Point Pickup, Asociația ANAIS, Hospice Casa Speranței și United Way. În 2018, Cheil Centrade București a lansat divizia DIA, un centru unic de servicii de data intelligence ce deservește mai multe piețe din Europa și furnizează servicii integrate care ajută companiile să înțeleagă în profunzime datele colectate și să le folosească eficient. Cheil | Centrade este printre puținele agenții românești premiate la prestigioasele London International Awards și D&AD Awards, și singura care a avut un membru în juriul celei mai recente ediții Euro Effie Awards. Centrade este parte a holdingului internațional Centrade USA – cu operațiuni în București, Houston și Zagreb, alături de Chainsaw Europe, Kubis Interactive și Epidemic Worldwide.

http://www.centrade-cheil.com/