GroupM o numește pe Alexandra Constantinescu în funcția de Programmatic Director

Septembrie 2021

GroupM România, liderul global de management al investițiilor în media și parte din WPP Group, o numește pe Alexandra Constantinescu în funcția de Programmatic Director.

Numirea Alexandrei are loc în contextul unificării tuturor soluțiilor de programmatic buying din cadrul Grupului sub un singur leadership. Decizia de consolidare vine în urma creșterii constante a cererii din partea clienților pentru serviciile și produsele de programmatic. De asemenea, este în linie cu prioritatea pe care GroupM o acordă zonei de cumpărare automatizată de publicitate online.

Prin unificarea echipelor, GroupM vizează și o creștere a consistenței în zona operațională a echipei prin eficientizarea și automatizarea continuă a proceselor, procedurilor și a modului de implementare a campaniilor de tip programmatic.

În ultimii ani am asistat la o creștere de peste 75% a investițiilor în cumpărarea de media în mod programmatic, dar și la o dublare a complexității campaniilor și așteptărilor clienților de la astfel de campanii.

La Xaxis si GroupM oferim servicii și produse de programmatic încă din 2014 și îmi propun ca în perioada următoare să ne consolidăm poziția de lider în piață, păstrând aceleași standarde ridicate și aceeași atenție față de așteptările clienților” – Alexandra Constantinescu, Programmatic Director GroupM Romania

Alexandra Constantinescu are 9 ani de experiență în digital marketing și s-a alăturat Xaxis, agenție de programmatic din cadrul GroupM, în 2017, odată cu preluarea de către GroupM Romania a implementării locale a campaniilor de tip programmatic. În 2019 a fost numită Head of Xaxis România, coordonând una dintre cele mai puternice echipe din piață.

Responsabilitatea majoră a Alexandrei, din noua sa poziție, este coordonarea echipelor integrate cu scopul dezvoltării de produse si soluții inovatoare bazate pe date, care să răspundă cât mai eficient nevoilor de business ale clienților. La acest moment, GroupM oferă partenerilor săi un număr de 40 de noi produse, cu rezultate calitative semnificative.

Xaxis este o platformă digitală globală care expune programatic mesajele, produsele sau serviciile companiilor la publicul acestora de pe toate canalele adresabile, prin utilizarea tehnologiei și a datelor proprietare. Xaxis oferă servicii de programatic focusate pe rezultate cu randament ridicat al consumului bugetelor de publicitate pentru clienți din 46 de piețe din America de Nord, Europa, Asia Pacific, America Latină și Orientul Mijlociu. Detalii pe www.xaxis.com.

GroupM este lider-ul global de management al investițiilor în media, care gestionează peste 60 miliarde USD în investiții anuale de media, prin intermediul agențiilor Mindshare, MediaCom, Wavemaker, Essence, m/SIX și Xaxis. Portofoliul GroupM include Data&Technology, Investiții și Servicii, toate unite sub umbrela noii ere media în care comunicarea aduce valoare adăugată omenirii. Prin eficientizarea beneficiilor de volum, compania inovează, se diferențiază și generează valoare sustenabilă pentru clienții din toată lumea.

Mai multe despre GroupM

www.groupm.com

@GroupMWorldwide on Twitter

https://www.linkedin.com/company/groupm