Pepiniera de Talente IAA, în sprijinul studenților și a industriei de marketing și comunicare

Prin Școala IAA și MentorIAA propunem atât studenților cât și mediului de business din marketing și comunicare un nou program: Pepiniera de Talente IAA.

Invităm mediul de business autohton să investească în formarea viitoarei generații de de accounți, planneri, marketing executives și media planners & buyers.

Cum? Printr-un pachet de sponsorizare a Pepinierei de Talente, ce include:

  • Pregătirea a 10 studenți în cadrul Școlii IAA (Modulul Fundamente și Modulul Media)
  • Posibilitatea prioritară de a recruta din rândul tuturor absolvenților instruiți în ediția sponsorizată (50-60 de studenți/an)
  • Managementul selecției studenților din universitățile partenere
  • Comunicarea programului pe canalele IAA România, Școala IAA, AcademIAA și IAA Young Professionals și a universităților partenere din București și din țară

Pachetul de sponsorizare implică o investiție minimă de 6500 EUR + TVA.

Prin Școala IAA vom organiza 2 Pepinere de Talente pe an, una primăvara, iar alta toamna, contribuind astfel la dezvoltarea capacităților de pe plan local și, pas cu pas și om cu om, la viitorul industriei. 

Ne propunem să instruim minim 50 de studenți pe an, însă doar alături de industrie, de membri, prietenii și partenerii noștri ne vom putea atinge acest obiectiv. 

Suntem în permanență contectați cu membrii, partenerii și colegii noștri din industrie și înțelegem că această criză a talentelor devine din ce în ce mai acută an de an, și mai ales în zone care combină înțelegerea analitică, a cifrelor, și gândirea creativă. Mă refer, bineînțeles, la media, care, din insighturile noastre, este cea mai afectată de această migrație a creierelor, cu care ne confruntăm. Ne-am propus astfel să punem umărul la soluționarea acestei probleme, venind în întâmpinarea angajatorilor – care vor avea la dispoziție o mai mare bază de recrutare în urma Pepinerei de Talente IAA – și a studenților – care își vor completa cunoștințele teoretice cu o parte practică esențială.

– a explicat Victor Dobre, Director Executiv IAA, despre nevoia de a dezvolta acest program.

Ediția pilot a programului a avut deja loc

Modulul Media este desfășurat alături de ARMA și BRAT.

Alături de Publicis România am desfășurat deja o ediție pilot a Pepinierei de Talente IAA. Publicis a sponsorizat burse pentru 10 studenți în cadrului ediției #3 a Modulului Strategie și Planificare Media. 

Este incredibil diferența pe care o face un om care îți împărtășește acest know-how din propria muncă și din experiența pe care a acumulat-o într-o viață întreagă. Înțelegi altfel și ajungi să privești altfel industria, prin exemple concrete și exerciții practice pe briefuri.

– a povestit Larisa Georgiana Bunea, una dintre absolventele Modulului Media #3.

Totul a mers atât de bine, încât mulți cursanți s-au și angajat.

Școala IAA mi-a oferit pe lângă bursa pentru Modulul Media și un job, total neașteptat, căci am obținut un interviu datorită faptului că m-am înscris pentru aceste cursuri. Am început job-ul după sesiunile de TV din cadrul modulului media, ceea ce a fost mai mult decât perfect, deoarece lucrez ca Media Planner pe TV, iar faptul că deja am avut o bază bine stabilită de la cursuri, m-a ajutat să mă obișnuiesc mult mai repede cu domeniul și să asimilez altfel informațiile. Deci, mulțumesc 💖

– Ilinca Marcu

Cum a fost întreaga experiență de învățare pentru această nouă generație de media planneri, aici.

Cum va funcționa Pepiniera de Talente ?

Prin programul AcademIAA, coordonat de Afrodita Blasius, vor fi identificați studenții ambițioși, smart și motivați să își depășească educația formală din universitate. Mai precis, aceștia vor putea aplica pentru o bursă care va acoperi în totalitate costul Școlii IAA și vor putea alege unul dintre următoarele module :

Arina Ureche, Directoare Executivă BRAT la cursul de Introducere în Cercetarea de Piață, din cadrul Modulului Strategie și Planificare Media

 

Dacă reprezinți o companie și dorești să afli mai multe informații despre Pepiniera de Talente și să te înscrii îi poți scrie Laurei Tampa, Directoarea Executivă a IAA School, pentru detalii pe adresa laura.tampa(@)iaa.ro