Freshful by eMAG și Banca pentru Alimente București, parteneriat strategic pentru reducerea risipei alimentare

  • Freshful susține eforturile Asociației „Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor” din România, începând cu anul 2022
  • Contribuții zilnice la misiunea Asociației pentru combaterea risipei alimentare și protejarea demnității umane

La început de an, Freshful dă startul colaborării cu Banca pentru Alimente București prin donarea produselor alimentare și nealimentare care sunt în termen și bune pentru consum.

Compania contribuie, în acest fel, la dezvoltarea unui pilon foarte important de sustenabilitate, prin care produsele alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate, precum și cele care nu mai sunt necesare deținătorilor, dar care sunt bune pentru utilizare, vor fi colectate, depozitate corespunzător și apoi redistribuite gratuit organizațiilor non-guvernamentale în loc să fie aruncate.

Este un demers prin care Freshful continuă să acționeze responsabil, în acord cu mediul, comunitatea şi afacerile româneşti, așa cum o face încă de la lansare prin:  colectarea şi reciclarea pungilor din hârtie utilizate pentru livrarea cumpărăturilor, achiziția de maşini electrice noi reprezentând 20% din totalul flotei, sistemele de energie regenerabilă ce alimentează depozitul propriu de 10.000 de metri pătrați din Ştefăneşti. În același timp, Freshful încurajează afacerile locale integrând tehnologia românească în funcţionarea depozitului şi în activităţile de gestiune a comenzilor, dar și prin creșterea constantă a numărului de fermieri și producători locali în platformă.

“Parteneriatul cu Banca pentru Alimente este pentru noi, ca retailer, un demers de onoare și responsabilitate care vorbește despre dorința Freshful de a contribui la bunul mers al comunității și de a proteja planeta, în același timp. Împărtășim pe deplin viziunea partenerilor noștri, Asociația „Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor”, care luptă zilnic împotriva risipei alimentare și protejează, în acest fel, demnitatea umană.” menționează Anca Leopea, Marketing Manager Freshful by eMAG.

 

 

 

“Salutăm alăturarea Freshful la misiunea noastră în 2022. Sprijinul financiar pe care îl primim de la toți partenerii noștri face posibilă, în fiecare an, oferirea gratuită de alimente organizațiilor care au în grijă persoane aflate în diferite situații de risc. În anul 2021 Banca pentru Alimente București a colectat și distribuit peste 1.500 de tone de produse către mai mult de 140 de ONG-uri, care la rândul lor le-au direcționat către peste 42.000 de beneficiari. Fiecare nou partener ne onorează și ajută la succesul îndeplinirii misiunii noastre” declară Gabriel Sescu, Președinte Banca pentru Alimente București.

 

 

 

În prima lună de când a aderat la acest demers, Freshful a donat 11.000 de produse alimentare, iar acțiunile de donație vor continua periodic, cu obiectivul clar de a reduce la maximum cantitatea de alimente pe care compania, în lipsa acestei alternative, ar fi nevoită să le caseze.

***

Despre Freshful

Companie românească fondată în 2021, Freshful oferă, pe platforma online și în aplicațiile mobile, o varietate de peste 20.000 de produse alimentare și bunuri de larg consum de la parteneri și producători locali. Astfel, Freshful vine în sprijinul tuturor celor care vor să economisească timp cu serviciu de livrare rapidă sau programată a unui coș complet de cumpărături zilnice, de la fructe, legume, carne, pește, pâine proaspătă, lactate, mezeluri, produse congelate și băuturi până la articole de uz casnic. Clienții pot găsi într-un singur loc o diversitate de produse locale, internaționale, ECO și BIO pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Comenzile sunt livrate din depozitul cu temperatură controlată în mașini frigorifice până la ușa clientului 7 zile din 7, între orele 8.00-22.00.

Serviciul este disponibil pe www.freshful.ro, în aplicația iOS și Android, acoperind momentan Bucureștiul și mare parte din localitățile ilfovene.