Golden Drum suspendă înscrierea proiectelor din Rusia și Belarus

Golden Drum, festivalul internațional al creativității, a suspendat Rusia și Belarus de la înscrierea în competiția din acest an și a retras dreptul acestora de a avea reprezentanți în jurii. Decizia are efect imediat.

Deși suntem un organism neutru din punct de vedere politic care promovează interesele industriei de publicitate și comunicare, considerăm că o poziție fermă este esențială în aceste circumstanțe extraordinare. Decizia, luată de consiliul Camerei Slovene de Publicitate și de conducerea Festivalului Golden Drum, s-a bazat pe invazia nejustificată și ilegală a Ucrainei de către Rusia, pe o încălcare gravă a dreptului internațional și pe sprijinul oferit de Belarus în aceste acte.

“Nu a fost ușor să luăm această decizie. Nu trebuie să-i ignorăm pe cei care suferă din cauza acestui război. Suntem conștienți de faptul că mulți profesioniști din domeniul creativ și al comunicării din Rusia și Belarus se opun acțiunilor guvernului lor și au tot sprijinul nostru; cu toate acestea, condamnăm cu fermitate agențiile, mass-media sau alte companii care sunt implicate împreună cu guvernul rus în comiterea actelor sale de neconceput. Industria noastră este doar o mică parte dintr-o imagine de ansamblu, dar unită în acțiunile sale împotriva războiului.”  Mojca Briščik, Președinte Golden Drum și CEO Camera Slovenă de Publicitate.

Camera Slovenă de Publicitate este o organizație non-profit care a înființat Golden Drum, festivalul internațional al creativității, cu scopul de a conecta comunitățile de publicitate din Noua Europă. A fost încă de la început un promotor al păcii, dialogului și libertății de exprimare. Festivalul condamnă conflictele armate de orice fel.

“Condamnăm invazia rusă din Ucraina. Susținem pacea, democrația și egalitatea și condamnăm orice acte de agresiune. În calitate de cameră formată din trei părți interesate – agenții, profesioniști în publicitate și mass-media – care trebuie să respecte principiile cooperării pașnice, avem obligația față de membrii noștri și față de comunitatea de publicitate să ne opunem public acțiunii Rusiei care încalcă dreptul internațional. Decizia noastră este motivată de convingerea că drepturile omului trebuie respectate întotdeauna”  – Urban Korenjak, Președintele Camerei Slovene de Publicitate.

Pentru a contribui la ridicarea vocilor colegilor noștri din Ucraina, ne angajăm să împărtășim adevărul lor, precum și să primim candidaturile acestora fără taxă de înscriere pentru această ediție a festivalului, într-un gest de sprijin simbolic.

Împreună suntem alături de Ucraina și de poporul său.

#StandWithUkraine

 

 

Materiale media

Imaginile pot fi descărcate de la următorul link: https://goldendrum.com/press/media-materials

 

Informații suplimentare

Tina Pichler

E: press@goldendrum.com

M: + 386 1 439 60 50, +386 31 895 371

_________________________________________________________________________________

 

Despre Golden Drum

Festivalul Golden Drum a luat naștere în 1993 cu o idee simplă, aceea de a reuni creatori din diferite țări, pe atunci adesea definite ca fiind din Noua Europă. Festivalul are ca scop să inspire și să susțină în multe moduri gândirea și acțiunea creative pentru schimbări pozitive, punând în lumină acest lucru prin intermediul programului său de concursuri și congrese. Festivalul Golden Drum a fost ales ca unul dintre cele șapte spectacole regionale de premiere incluse în Clasamentul WARC.

www.goldendrum.com