Consiliul Român pentru Publicitate – RAC – lanseaza spotul Marca Etica

martie 2022

 

Consiliul Român pentru Publicitate, organism de autoreglementare a publicității din România,  a lansat primul instrument de validare a comportamentului etic in publicitate: Marca Etica.

ME este un sigiliu care atestă respectarea principiilor etice, a bunelor practici, de către anunțătorii din România

 

In acest mod ne propunem sa protejăm și să educăm în același timp consumatorii prin validarea unei conduite publicitare oneste, transparente si decente si prin promovarea bunelor practici în comunicarea brandurilor.

 

Prin utilizarea Marcii Etice se confirmă de către experții din industrie faptul că respectiva comunicare comercială este în acord cu prevederile şi în spiritul Codului de Practică pentru Publicitate al RAC: www.rac.ro.

 

Marca Etică va contribui la creșterea încrederii consumatorilor în publicitate și în branduri și se atribuie la solicitarea companiilor.

Spotul de prezentare a Mărcii Etice este difuzat de televiziuni in regim de campanie de interes public.

Link: marca-etica.rac.ro

***

Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) este singurul organism de autoreglementare a publicității, constituit în scopul promovării unei publicități etice, legale, decente și oneste în România. Fondat în 1999 si membru al asociațiilor internaționale  European Advertising Standards Alliance (EASA), si International Council for Ad Selfregulation (ICAS) RAC reprezintă astăzi peste 90% din piața de publicitate națională, prin cei 82 de membri: companii din mediul privat, agenții de publicitate, radiodifuzori sau asociații profesionale din domeniu.

 

 

Persoane de contact:

Laura Frunzeti

laura.frunzeti@rac.ro

 Marca-etica.rac.ro

 +40722.621.613