Poziția IAA România în legătură cu libertatea de exprimare în presă

IAA România este cea mai largă și mai reprezentativă asociație profesională a industriei de marketing și comunicare. Membrii IAA sunt companii active în industrie, agenții de publicitate, de media și PR, clienți de publicitate și instituții mass media.

IAA România susține ferm principiul fundamental al libertății de exprimare în presă, care constituie baza democrației și a unei societăți deschise. Independența presei este un element esențial pentru menținerea echilibrului în societate. 

De asemenea, IAA România încurajează respectarea strictă a codurilor etice in industrie.

IAA Romania subliniază importanța neimplicării intereselor comerciale sau de altă natură în politicile editoriale și în actul jurnalistic. Independența redacțională este vitală pentru credibilitatea și integritatea presei, iar orice dezacord și abatere pot submina această independență.

IAA România solicită tuturor companiilor active în industrie (membri sau ne-membri) să respecte și să promoveze standarde ridicate de profesionalism și etică în jurnalism. Numai printr-o abordare transparentă și consecventă a acestor valori putem asigura un climat media sănătos și încrederea publicului în sursele de informare.