Philips România, alături de Asociația Viitor Plus, își continuă inițiativa de împădurire a României și în 2024

București, 4 martie 2024. Philips România continuă și anul acesta campania „Plantăm Împreună”, alături de partenerul său de încredere, Asociația Viitor Plus. În luna martie, marcată prin Ziua Internațională a Pădurii, fiecare comandă de minim 250 RON plasată pe philips.ro, din categoria de îngrijire personală și a copilului, se traduce prin plantarea unui copac cu ajutorul Asociației Viitor Plus și a programului „Adoptă un copac.” Campania se desfășoară în perioada 1-31 martie 2024.

Obiectivul campaniei este plantarea a 1.700 de noi puieți, acțiune ce va avea loc în toamna aceasta, cel mai târziu în luna noiembrie, în perioada de repaus vegetativ. Plantarea vizează una din localitățile aflate în curs de deșertificare din sudul României, zona cea mai grav afectată de lipsa pădurilor din țara noastră și de fenomenele meteo extreme. Totul în condițiile în care gradul de împădurire a regiunilor sudice este de maxim 5%, deși media europeană recomandată este de peste 30%.

„Cu toții avem responsabilitatea de a avea grijă de mediul înconjurător. Pentru Philips, grija față de mediu și societate este una din prioritățile sub care ne conducem business-ul într-o direcție sustenabilă. De aceea, în martie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor, a luat naștere campania <<Plantăm Împreună>>, alături de partenerii noștri de la Viitor Plus. Luna martie redevine și anul acesta un nou prilej prin care sărbătorim și valorile noastre, cu ajutorul clienților și angajaților Philips, a voluntarilor și reprezentanților Viitor Plus”, a declarat Daciana Tulpan, Lider al Diviziei dedicate Îngrijirii Personale, Philips.

Prin plantarea pe un astfel de teren degradat, aflat în curs de deșertificare, localitatea și comunitatea din jurul ei se vor bucura de beneficii precum: sprijinirea reglării climatului local, diminuarea poluării și creșterea rezilienței în fața fenomenelor meteo extreme. Însă, misiunea campaniei nu se termină odată cu plantarea puieților. Cu ajutorul echipei Viitor Plus, pentru o perioadă de aproximativ 3-7 ani, vor avea loc monitorizări și lucrări de îngrijire periodice care să asigure creșterea sănătoasă a puieților, astfel încât pădurea să ajungă la stadiul de masiv.

„<<Plantăm Împreună>> alături de Philips din 2022 și ne bucurăm foarte mult că și anul acesta vom aduce un beneficiu pentru zonele din România care au cea mai mare nevoie de păduri noi. Obiectivul nostru pe termen lung este să ajutăm la împădurirea României, copac cu copac, lucru ce poate fi realizat doar cu parteneri care împărtășesc aceeași viziune. De-abia așteptăm să vedem rezultatele efortului nostru colectiv, pentru un mediu mai verde, mai curat și mai frumos, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare!”, a declarat Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus.

Ce am reușit să facem din 2022 până în prezent?

Anul 2022 a însemnat pentru Philips începutul acțiunii de împădurire prin campania „Plantăm Împreună”. Împreună cu voluntarii noștri, reprezentanții Viitor Plus, angajații Philips România și clienții magazinului online philips.ro, am reușit să:

  • Plantăm 13.257 de puieți, astfel contribuind la aproximativ 2.65 hectare de pădure nouă, cu specii variate (salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș);
  • Acoperim zone aflate în curs de deșertificare din sudul României, precum județele Prahova, Călărași, Dolj și Teleorman;
  • Ajutăm la absorbția a 72.913 kg de CO2 pe an pentru un aer mai curat (un copac matur sau patru puieți absorb peste 22 kg de CO2/ an).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: 

Iris Golopența  

Brand & Communication Manager SEE 

Telefon: 0743810223 

E-mail: iris.golopenta@philips.com 

Despre Royal Philips 

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. 

Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter 

Despre Adoptă un copac, un program al Asociației Viitor Plus

În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere, dar și de a educa populația locală din zonele unde plantăm și publicul general cu privire la importanța pădurilor și a modurilor în care pot fi protejate.  Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac!” a reușit să implice peste 32.000 de voluntari și să planteze 1.423.000 de puieți forestieri, pe 205 hectare de teren degradat, în 25 comunități rurale din sudul țării, precum și în două zone urbane.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 17 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco și Regenesis.