logo-IAA_30-1

Top 3 ADC – Ianuarie 2018

Pe primul loc în topul lunii ianuarie se situează noua campanie BRD, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. „Eroi si necunoscuti” face parte dintr-o serie de spoturi pe care BRD le lansează în fiecare an, în primul calup publicitar din 1 ianuarie. Spotul spune povestea mai puțin cunoscută a fotografului Samoilă Mârza, care pe 1 decembrie 1918 a realizat, la Alba Iulia, singurele fotografii din ziua Marii Uniri. Proiectul a fost conceput de agenția Propaganda Creative Marketing, cu Alexandru Lazăr (Art Director), Roxana Panaitescu și Cătălin Manciuc (Copywriters).

Despre proiectul de pe locul 1, Marius Tianu, membru ADC RO declarǎ:

„Un regizor de talia lui Laurence Dunmore, un subiect cu o inevitabilă vocație epică, un sound-design excelent, un site de promovare bun și un spot tv care i-a convins pe mulți că este trailerul unui lung metraj – povestea lui Samoilǎ Mârza a reușit să strangă pe Youtube mai mult de 3.3 milioane de vizualizări. Dar mai important decât orice, faptul că un personaj real este mai cunoscut acum decât era înainte. Se pare că istoria publicității este ea însăși scrisă de cei care nu renunță. Bravo tuturor!”

Pe locul 2 se află inițiativa celor de la McCann Worldgroup România cu proiectul KFC Smart Menu. Pe lângă lansarea a trei noi produse, campania vine cu o nouă componentă – platforma Smart Jobs. Alin Sârbu – Art Director şi Ioana Munteanu – Copywriter s-au ocupat de proiect.

Pe locul trei în luna ianuarie ADC găsim campania celor de la 23 Communication Ideas pentru JobZZ.ro – “Ai nevoie de angajati mai buni?” , cu Bogdan Naumovici – Art Director şi Cǎtǎlin Ciurlau – Copywriter.

Tot pentru luna ianuarie primeşte o menţiune The Fashion Experiment, un proiect marca Geometry Global pentru Bǎneasa Shopping City, care urmărește timp de 30 de zile viețile a 2 oameni obișnuiți, pe conturi de Instagram, construite în paralel. Ideea s-a concretizat prin aportul Ioanei Ichim (Digital Copywriter) și a lui Bogdan Dinu (Digital Art Director).